EXCLUSIV | Lui Giani Kiriță îi e teamă de retrogradare: „Dinamo trăiește cea mai tragică perioadă”. Mesaj pentru Cortacero

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat miercuri, 17 martie 2021, ora 01:37,
negresa-kirita

Giani Kiriță (44 de ani), unul dintre fotbaliștii reprezentativi ai lui Dinamo din anii ’90, a vorbit despre situația echipei sale de suflet. Fostul jucător speră ca Gheorghe Mulțescu (69 de ani) să redreseze situația clubului din „Ștefan cel Mare”.

Kiriță recunoaște că îi este teamă că Dinamo va avea probleme în rămânerea în Liga 1.

Nea Gigi a mai fost de câteva ori la Dinamo. E normal ca după atâtea înfrângeri să trebuiască să schimbi antrenorul. La ce se întâmplă la Dinamo la ora actuală este posibil orice, sincer (n.r.: să retrogradeze).

Nu era neapărat de vină Jerry Gane. Sunt mulți factori care au dus la dezastrul ăsta„, a declarat Giani Kiriță, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Pablo Cortacero (42 de ani) va reveni la București pentru a participa, joi, la procesul pe care l-a deschis la Tribunalul București, în urma căruia ar putea fi repus în funcția de conducere a clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare. Cortacero contestă deciziile luate în Consiliul de Administrație și modul în care au fost îndepărtați, el și Dorin Șerdean din conducerea clubului. Liderii DDB au amenințat cu o reacție de proporții în cazul în care Cortacero va reveni pe postul de președinte al CA.

Giani Kiriță spune că nu se va duce joi, la Tribunalul București. Fostul fotbalist speră ca Pablo Cortacero să dea clubul suporterilor, din Program DDB.

E foarte greu de vorbit din afară. Nu știm de ce mai vine omul ăsta. Dacă vine să predea clubul ar fi perfect. Așa, da.

dAcum, să ne uităm în spate să vedem cine i-a dat clubul acestui om. Sunt multe întrebări la care, noi, practic nu avem răspuns. Am auzit că se duc suporteri să-l întâmpine pe Cortacero, așa cum se cuvine.

Bine ar fi ca omul ăsta să predea clubul suporterilor, să avem un început până la urmă. Suporterii fac eforturi mari să țină clubul ăsta pe linia de plutire. Trebuie căutat măcar un investitor care efectiv să vină cu bani și să o susțină pe Dinamo.

Eu am avut contre și chiar m-am dus să vorbesc față în față. Acum, nu m-am gândit să mă duc„, a mai declarat Giani Kiriță, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

După 27 de meciuri disputate, Dinamo ocupă locul 14 (antepenultimul) în clasamentul Ligii I.

Anul trecut ne-am confruntat cu aceeași situație, din păcate. Dinamo, la ora actuală, trăiește probabil cea mai tragică perioadă din istoria clubului. Credeți-mă că mă doare.

Mă oprește lumea pe stradă și mă întreabă ce se întâmplă la Dinamo. Pe noi care, efectiv, știm ce am trăit la Dinamo, știm ce înseamnă Dinamo, știm cu ce oameni am lucrat, practic avem Dinamo în sânge până murim și ne doare să vedem ce se întâmplă. Suporterii sunt furioși, nu știu pe cine să tragă la răspundere. E debandadă totală. Sunt multe probleme la Dinamo, din păcate, la ora actuală. Singurul lucru pozitiv este că tot ce a rămas din Dinamo la ora actuală sunt suporterii. Ei reprezintă Dinamo”, a adăugat Giani Kiriță, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă.

Giani Kiriţă a evoluat la Dinamo în perioada 1997-2003. A câștigat, îmreună cu clubul din Ştefan cel Mare, de două ori campionatul şi de trei ori Cupa României. Pentru Dinamo, Kiriță a jucat 147 de partide şi a marcat 9 goluri.

Citește și Prima reacție a lui Mulțescu de la revenirea la Dinamo: „E mai greu decât a fost în celelalte două dăţi”. Ce spune despre Cortacero

fotbalcortacero tribunal bucurestiexclusivscandalrealitateamulțesculiga 1giani kiritadinamo
Medici teren

Medic cardiolog: ,,Eriksen ar fi murit dacă nu era îngrijit rapid”

Hjulmand udvælger første landshold

EURO 2020 | Selecţionerul Danemarcei: ,,Jucătorii sunt terminaţi emoţional”