EXCLUSIV | Mesajul pe care trebuie să îl primească tinerii talentați care visează la performanță: „Trebuie să li se spună adevărul în față”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 17 martie 2021, ora 18:20,
fcsb viitorul juniori

România a pierdut contactul cu marea performanță în ultimii ani și tot mai mulți își pun speranța în noua generație care să ne facă să contăm din nou în fotbalul mondial. 

Sergiu Costin spune că sectorul juvenil trebuie să primească o atenție sporită pentru ca talentele să nu se piardă pe drum.

„Fiecare echipă are câte 1-2 jucători tineri buni, aici trebuie să punem accentul să îi creștem și să le dam încredere. Trebuie să li se spună adevărul în fața la ce nivel sunt, aici e o mare problemă.

Sunt foarte cocoloșiți pentru că dau un gol și deja îi facem cei mai buni fotbaliști din lume. Au nevoie de continuitate,  ani de zile să muncească și să facă diferența. Abia atunci pot să se bată cu marile forțe”, a avertizat Sergiu Costin, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Investițiile în acest domeniu trebuie să crească pentru ca aria de selecție să devină din ce în ce mai mare.

„Poate ne dăm seama în timp că iarăși trebuie să construim de jos de la copii să facem școli de fotbal, de acolo se începe. Cu o hrană bună, cu odihnă bună, cu medicație bună, să aibă mentalitate puternică.

Cred că avem o șansă pentru că fotbaliști de valoare încă sunt. Trebuie să joace în campionate puternice din ce în ce mai mult. Deocamdată ăștia suntem, cu ăștia defilăm, nu putem face minuni”, a mai precizat fostul căpitan al Oțelului. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Laude pentru șefii unui club din România: „Tot timpul ei aveau un plus față de noi”

tineri talentatirealitateascoli de fotbalsergiu costin
eriksen

EURO 2020 | Mesaje speciale pentru Eriksen de la vedetele mondiale din fotbal

Euro2020 D1 Group B Russia Vs Belgium, Saint Petersburg, Russia – 12 Jun 2021

EURO 2020 | Victorie fără emoții pentru Belgia în primul meci de la turneul final! Rusia, prima „victimă”