EXCLUSIV | Misiunea lui Rădoi, explicată metaforic: „E ca și cum mergi la croitor cu o bucată de stofă și tu vrei costum!”

Articol de George Drafta - Publicat marți, 27 octombrie 2020, ora 15:42,
radoi
radoi

Dumitru Dumitriu a analizat ultimele evoluții ale naționalei și crede că actualul selecționer trebuie să se descurce fără a avea la dispoziție un material uman deosebit.

Antrenor secund al naționalei la World Cup 1994, „Țiți” face o paralelă între ce am avut odată și cu ce ne „lăudăm” acum.

„Nu se pune problema de decădere, înainte erau alți jucători, alți adversari. Când am ajuns în America la World Cup fotbaliștii noștri erau în vârf de formă. Și Hagi și Popescu și Petrescu. Dacă era Mirel Rădoi antrenorul lor poate făcea mai mult decât a făcut Iordănescu, cine poate ști ?

Eu sunt puțin nemulțumit de echipa actuală. Știți cum e? Dați-i unui croitor o bucată de stofă și spuneți-i să vă facă un costum din ea. Poate cel mai mult să iasă niște pantaloni scurți”, a declarat Dumitru Dumitriu, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net.

România a fost în urmă cu cinci ani chiar și pe locul 7 mondial. Acum suntem pe 44.

„Noi suntem entuziasmați că în trecut fotbalul românesc a avut un trecut glorios și ar fi trebuit să continue la fel, doar că și alții au curbe în evoluția lor. Nu avem un material uman deosebit, spuneți-mi câți dintre jucătorii noștri joacă 3-4 meciuri consecutive titulari la echipele lor de club din străinătate ?

Cred în cei tineri, dar este diferență între CE de tineret și jocurile de la echipa națională mare. Cred că se va rezolva această problemă , dar trebuie să ne facem socotelile corect, trebuie să avem răbdare în primul rând cu această nouă generație”, a mai spus fostul antrenor al Stelei.  

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Fotbalistul care îl impresionează pe Dumitru Dumitriu: “Este prelungirea antrenorului în teren”

realitatearomaniadumitru dumitriuworld cup 1994mirel rădoi