EXCLUSIV | Aflat pe lista FRF, Mutu este avertizat: „Trebuie să mai stea câțiva ani la echipele de club!”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 18 noiembrie 2021, ora 09:16,
Adrian Mutu
Adrian Mutu

Mirel Rădoi și-a anunțat plecarea după ratarea calificării la Mondialul din 2022, iar în momentul de față conducerea FRF va trebui să găsească rapid un înlocuitor pe banca tricolorilor! 

După apariția variantelor precum Gică Hagi, Dan Petrescu sau Ladislau Boloni, în cărțile pentru preluarea funcției de selecționer al naționalei mari a apărut și numele lui Adrian Mutu. „Briliantul”, care în momentul de față este liber de angajament după despărțirea de FC U Craiova, a mai colaborat cu FRF și în trecut, pe vremea când a pregătit naționala de tineret a României.

În ciuda ultimelor speculații, Vasile Miriuță este de părere că Mutu nu poate reprezenta o soluție în momentul de față pentru prima reprezentativă. Acesta a declarat în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă că „Il Fenomeno” trebuie să mai acumuleze experiență la nivelul echipelor de club, urmând ca mai apoi să facă marele pas. Cu toate acestea, Miriuță are mare încredere că Adrian Mutu va deveni un mare antrenor, însă mai are nevoie de câțiva ani pentru a se perfecționa.

Sursa foto- Profimedia Images Adrian Mutu

„Eu cred că Adrian Mutu va deveni un mare antrenor, doar că este prea devreme pentru el ca în momentul acesta să devină selecționer. El mai trebuie să pregătească câțiva ani la o echipă de club și abia după aceea poate veni să lucreze fără nicio problemă la naționala României.

Eu am încredere în Mutu ca antrenor. Chiar am văzut câteva meciuri de pe vremea când antrena la Craiova și echipa a jucat bine, doar ghinionul a făcut să piardă unele meciuri. Adi Mutu poate deveni un antrenor mare, dar rămân la părerea că trebuie să mai stea câțiva ani la echipele de club.”, a spus Vasile Miriuță, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV | FCSB, GATA SĂ DETONEZE BOMBA ÎN LIGA 1? CE SPUNE GIGI BECALI DESPRE VARIANTA ADRIAN MUTU

romaniarealitateaechipa nationalamiriutadeclaratiiadrian mutu