EXCLUSIV | Naţionala României, lipsită de viitor: ,,Nu vine nimic din urmă! Performanţa se face cu un grad de suferinţă”

Articol de Mihai Cristian - Publicat luni, 01 februarie 2021, ora 20:37,

Echipa naţională de fotbal a României este lipsită de performanţă, iar ultimul eşec este ratarea calificării la Europeanul din vară, unde este şi una dintre gazdele competiţiei.

Dacă prezentul nu produce speranţe pentru suporteri, nici viitorul s-ar putea să nu o facă, având în vedere că tot mai puţini fotbalişti români nu au realizări notabile în acest moment.

Toni Sedecaru, fost fotbalist la Steaua în perioada 1990-1992 şi actual antrenor la Jiul Petroşani, a vorbit în exlusivitate pentru Realitatea Sportiva, despre situaţia din fotbalul românesc. Fostul fundaş este circumspect în ceea ce priveşte viitorul fotbalului din România şi spune că tot mai puţini tineri vor să mai facă fotbal, pentru că nu sunt dispuşi la sacrificiu.

,,Nu vine nimic din urmă. Şi-n Liga a 3-a sunt foarte mulţi jucători mai în vârstă, care au cochetat cu Liga a 2-a, Liga 1, care mai joacă la o vârstă înaintată, deoarece nu mai vine nimic din urmă. Foarte puţini tineri se mai angrenează în activitatea fotbalistică. Copiii din ziua de azi au alte activităţi, sportul l-au lăsat cam pe ultimul loc. Pe vremea noastră nu aveam atâtea oportunităţi pe care le au ei acum.

Nu mai au grad de suferinţă, pentru că performanţa se face cu un grad de suferinţă. Nu mai acceptă asta, vor totul de-a gata. Se vede chestia asta şi-n Liga 1, şi-n Liga 2. Nu mai există jucători de valoare. Sunt câteva centre de excelenţă. E Academia Hagi care ia cam tot ce-i mai bun în ţară. Acum s-a confirmat Man, dar sunt prea puţini pentru fotbalul românesc.”, a declarat Toni Sedecaru pentru realitateasportiva.net.

Transferul lui Dennis Man la Parma a devenit un record pentru Liga 1, fiind fotbalistul cel mai scump plecat în străinătate.

13 milioane de euro a încasat FCSB de pe urma transferului mijlocaşului de 22 de ani.

Toni Sedecaru a jucat la FCSB în perioada 1990-1992, timp în care a evoluat şi în meciuri importante din cupele europene.

Acesta a mai trecut în carieră pe la echipe precum Vatra Dornei, Jiul Petroşani, Minerul Lupeni şi Nyíregyháza Spartacus. În prezent este antrenorul celor de la Jiul Petroşani, echipă aflată în Liga a 3-a acum.

Citeşte şi Telenovela continuă! Anamaria Prodan, în război şi cu Dennis Man: ,,Mă voi judeca cu el”

toni sedecaruechipa nationalarealitatealiga 1exclusiv
italia euro

EURO 2020 | VIDEO | Italia, debut cu dreptul! ”Squadra Azzurra” a sufocat-o pe Turcia

ceremonie euro 2020

EURO 2020 | VIDEO | Lumină și culoare la ceremonia de deschidere! Andrea Bocelli, prestație divină