EXCLUSIV | Omul care a răpus-o pe Liberec avertizează: „Va fi o echipă făcută în pripă”

Articol de George Drafta - Publicat joi, 24 septembrie 2020, ora 14:32,
liberec slovan

Slovan Liberec ajunge a patra oară în România pentru un meci din cupele europene. 

În trecut, cehii nu au avut niciodată câștig de cauză, fiind eliminați de fiecare dată când au întâlnit o echipă românească, în Europa League. Cea mai dramatică dublă a fost fără îndoială cea în care Dinamo a răsturnat în Cehia soarta calificării după ce Liberec se impunea la București cu 3-0 după o decizie a UEFA. Returul s-a decis la loviturile de departajare. Goalkeeperul de atunci al câinilor era Florin Matache, în prezent antrenor de portari la Turris Turnu Măgurele. Acesta își aduce aminte cum a fost pregătită manșa devenită deja celebră.

„La început de joc nu ne-am gândit că ar fi posibilă o minune, nu ne puteam imagina că vom câștiga la diferență mare în condițiile în care la București atunci când meciul s-a întrerupt era 2-0 pentru ei, iar adversarii ne-au pus mari probleme.  

Am intrat pe teren doar cu dorința de a spăla rușinea din tur, totuși am marcat repede și am început să sperăm. Știam că putem ajunge și în prelungiri și chiar la lovituri de departajare. De altfel, la final de antrenamente mereu exersam penaltyurile”, și-a adus aminte acel moment Florin Matache, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă. 

În această seară, datele problemei sunt cu totul altele, consideră fostul portar al lui Dinamo. Focarul de coronavirus de la FCSB pune serios în pericol șansele de calificare în play-off-ul Europa League.

„Le este greu, nu au întreg lotul la dispoziție. Sunt acest cazuri și trebuie făcute improvizații în echipa de start, va fi o formulă făcută în pripă.

Chiar dacă ar fi evoluat Man și Tănase nu ar fi fost suficient pentru că nu doar ei ar fi jucat, trebuie să arate ca o echipă unită în această seară, doar așa se pot impune”, a mai spus Florin Matache, în exclusivitate pentru Realitatea Sportivă.

CITEȘTE ȘI –>> Fanii FCSB, mesaj emoționant pentru jucători: “Credem în voi, diseară faceți o minune!”

 

matacheamintirirealitateadinamoslovan liberecfcsb

Reacții după victoria Italiei la debutul EURO 2020: „Germania o poate învinge într-un meci direct”

SS Lazio v Cagliari Calcio, Serie A, Football, Stadio Olimpico, Rome, Italy – 07 Feb 2021

Răzvan Marin, dorit cu insistență de Olympique Lyon! Francezii au făcut prima ofertă pentru român