EXCLUSIV | Răspunsul la întrebarea aflată pe buzele tuturor: „Doar atunci ne putem pronunța”

Articol de George Drafta - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020, ora 21:45,
romania-germania

Generația U21 a lui Rădoi a setat o nouă bornă a performanței în fotbalul românesc, după calificarea în semifinalele turneului final de anul trecut din Italia și San Marino. 

Multă lume se întreabă acum dacă și trupa pregătită de Mutu poate ajunge la aceleași rezultate. Emil Săndoi a făcut o comparație între parcursul celor două naționale tricolore.

„Parcă mi s-a părut grupa din campania trecută mai echilibrată, mai dificilă. Chiar dacă Ucraina venea cu mulți campioni mondiali de la U20, doar că și-a găsit ritmul abia spre final de campanie. Noi judecăm generația trecută având în minte evoluțiile de la CE.

Și peste jucătorii de acum o să mai treacă o perioadă în care o să se maturizeze până la competiția de anul viitor. Poate ni se par ca valoare sub generația trecută, dar la jucătorii tineri pot fi fluctuații foarte mari. Putem să judecăm această generație în comparație cu cea trecută doar după turneul final”, a mărturisit Emil Săndoi, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Acesta vine cu un exemplu concret că performanța de anul trecut va reprezenta mai degrabă o motivație și nu o presiune în plus pentru Moruțan & Co.

„Rezutatele nu se văd peste noapte. Și generația trecută a apărut în număr mare la prima reprezentantivă după turneul final, așa se poate întâmpla și cu această generație.  Atunci când ai pe cineva care a ajuns la un anumit nivel, îți dorești și tu să bifezi acea performanță.

Este o încredere mai mare că se poate obține ceva. Dacă nu era Craiova în ’83 poate Steaua nu mai avea ambiție așa de mare să câștige CCE în 1986. Este o dorință mai mare din partea fiecăruia și ca și grup de a depăși performanțele precedente”, a încheiat antrenorul de 55 de ani. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Detaliul care a făcut posibile cele două calificări la Euro: “Trebuie să recunoaștem acest lucru”

euro 2021romaniageneratie U21euro 2019realitateaemil săndoi
200276264_1633263056869879_1629789082574464616_n

Tragedie în această dimineață! Un maestru emerit al sportului românesc a murit în urma unui accident auto

vaccin

Centru de vaccinare în incinta Complexului „Lia Manoliu”. În ce zile e deschis