EXCLUSIV | Reacția lui Ion Crăciunescu după ce a aflat că implementarea VAR se amână din nou: „La cât mint ăștia, e posibil orice”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat joi, 16 septembrie 2021, ora 17:03,

Deși anunțat pentru sfârșitul acestui sezon, sistemul de arbitraj video nu va fi disponibil nici măcar la partidele din play-off-ul Ligii 1. 

Și asta pentru că instruirea arbitrilor va începe abia acum, iar ea va dura 10 luni, conform spuselor lui Alexandru Deaconu, vicecpreședintele CCA. Asta înseamnă că în cel mai bun caz, VAR-ul va putea fi folosit abia la începutul stagiunii viitoare. Situația nu îl surprinde deloc pe Ion Crăciunescu.

„La cât mint ăștia e posibil orice, de ce nu au avut curajul să iasă și să spună exact cum stau lucrurile, însă ăsta este felul lor de-a fi. Trebuie făcuți niște pași și anunțate forurile internaționale atunci când vrei să implementezi un astfel de sistem. Dacă ei au spus 10 luni, nu mă mir să se facă un an, poate chiar doi până când vom avea în sfârșit meciuri cu asistență video în fotbalul românesc. Cred că ar trebui să se implementeze cât mai repede pentru că ne facem de râs”, a declarat fostul arbitru internațional în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Fără VAR, erorile cavalerilor fluierului au continuat să influențeze rezultatele unor meciuri, consideră centralul finalei Ligii Campionilor din 1995.

„Continuăm cu niște greșeli pe care nu le poți înțelege deloc. Iar când vezi astfel de lucruri poți să te gândești la orice. Nu am aflat despre suspendările arbitrilor, dar sunt unii care au greșit și au fost trimiși apoi să arbitreze în străinătate. Eu pe vremea când eram președinte la Comisia Centrală a Arbitrilor, făceam conferințe de presă și nu a zis nimeni nimic. Le-am explicat și celor de la UEFA care s-au interesat de acest aspect că noi ne dorim să fim deschiși”, a mai punctat Ion Crăciunescu. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | PRESIUNE PUSĂ PE CLUJENI ÎNAINTEA DEBUTULUI ÎN CONFERENCE LEAGUE: „SUNT OBLIGAȚI SĂ FIE DIN CE ÎN CE MAI BUNI”

realitateaVARamânareimplementareion craciunescu