EXCLUSIV | Reacția Primăriei Ploiești, după ce Chindia Târgoviște a anunțat că revine pe stadionul ”Ilie Oană”

Articol de Florian Tudorache - Publicat joi, 28 ianuarie 2021, ora 20:08,
chindia ilie oana

Chindia Târgoviște va reveni pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești pentru a disputa meciurile din Liga I considerate pe teren propriu. Vestea nu le-a picat bine fanilor Petrolului.

Dragoș Machițescu, consilier în Cabinetul Primarului orașului Ploiești, Andrei Voloșevici, a explicat, în exclusivitate, pentru Realitatea Sportivă, cum de s-a ajuns ca echipa din Târgoviște să evolueze din nou pe arena „Ilie Oană”.

Dragoș Machițescu (dreapta), alături de legenda Petrolului, Mircea Dridea

„Referitor la revenirea echipei Chindia Târgovişte pe stadionul <<Ilie Oană>>, pentru partidele cu CFR Cluj şi FC Botoşani, fac următoarele precizări:

Convenţia pentru închirierea stadionului este o soluţie de compromis la care s-a ajuns pentru a obţine dreptul de preemţiune asupra mobilierului din lojele arenei <<Ilie Oană>>, ajuns în posesia domnului Remus Nedelcu, domiciliat în Târgovişte.

În acest sens, a fost încheiat un proces verbal valabil până la data de 30 iunie 2021, conform căruia, dacă proprietarul va decide să vândă bunurile, CSM Ploieşti, administratorul arenei, are drept de preemţiune, adică are prioritate să cumpere bunurile respective. Cu menţiunea că la aceeaşi dată, 30 iunie 2021, se încheie şi protocolul de închiriere a stadionului către Chindia Târgovişte (protocolul nr. 86, din 22.04.2020).

Pe înţelesul tuturor, cu <<preţul>> de a le închiria celor de la Chindia stadionul „Ilie Oană” pentru două meciuri, am evitat pericolul de a rămâne fără mobilierul din loje, lucru care s-ar fi putut întâmpla dacă proprietarul lua decizia de a-l vinde. Vorbim despre un mobilier pe care administratorul judiciar al SC Petrolul, Via Insolv, l-a scos l-a licitaţie după falimentarea echipei, din 2016″, ne-a explicat Dragoş Machiţescu.

Primul meci pe care dâmbovițenii îl vor disputa pe stadionul unde evoluează Petrolul va fi cel cu CFR Cluj, programat pe 1 februarie. 

Chindia a mai evoluat pe arena “Ilie Oană”, după ce a reușit promovarea în prima ligă. Până acum, în Liga 1, Chindia a susținut meciurile considerate pe teren propriu la Ploiești, Giurgiu și Buftea.

csm ploiestidrept de preemtiunepetrolulandrei voloseviciprimaria ploiestiliga 1mobilierlojeliga 2ilie oana
ezgif-6-005b3348d21a

Trecutul incredibil al antrenoarei unei finaliste la Roland Garros, scos la iveală

Edi Iordanescu

Ce spune Edi Iordănescu despre preluarea unei noi echipe! Principala condiție impusă de tehnician