EXCLUSIV | Reacție dură după ce Dinamo a ajuns ultima în Liga 1: „Atunci trebuia să retrogradeze”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat luni, 13 decembrie 2021, ora 20:23,
Dinamo
Dinamo

Dinamo a ajuns pe ultimul loc din Liga 1, după ce Academica Clinceni a câștigat cu FC U Craiova, scor 2-1, în etapa a 19-a din Liga 1.

În runda precedentă, gruparea antrenată de Mircea Rednic a pierdut și ea cu ilfovenii, scor 0-1. Astfel, ”câinii” au acumulat doar nouă puncte și 18 etape, fiind pe locul 16 în campionat.

Gruparea din Ștefan cel Mare poate reveni pe locul 15 dacă reușește să obțină o victorie astăzi, în meciul de pe teren propriu, cu Chindia, în epilogul rundei a 19-a din Liga 1.

Despre situația complicată în care se află Dinamo a vorbit și Gheorghe Chivorchian. În exclusivitate pentru Realitatea Sportivă, fostul președinte de la FCM Bacău sau Poli Timișoara a oferit o variantă prin care clubul bucureștean putea reveni acolo unde a fost odată.

”Cu tot respectul pe care îl am, fiind unul dintre cele mai puternice cluburi din România, opinia mea ar fi fost că atunci când s-au gândit ei să rămână în Liga 1, trebuia atunci să retrogradeze. Chiar dacă e dur, chiar dacă e trist, doare pe toată lumea, începând de la investitori, jucători, antrenori și terminând cu suporterii.

CITEȘTE ȘI –>> DISCURS TRANŞANT DESPRE DINAMO: ,,RETROGRADEAZĂ! E LA ATI! SE TERMINĂ OXIGENUL”

Mai nou, au un lot în care se investesc niște bani, fac niște eforturi să susțină, dar ei de fapt țin în viață un muribund. Problema la Dinamo nu este numai lotul de jucători, ci este și problema acestei insolvențe în care este în momentul de față. Problema este în continuare care sunt aceste datorii la etapa asta, pentru că am văzut că lucrează și domnul Zăvăleanu și așa mai departe, să găsească o variantă. Care sunt datoriile clubului, cum pot fi ele date la o parte. Sunt multe lucruri de făcut.

Și atunci, mai bine o luai din Liga a 2-a, cu copii, tineri, dornici de afirmare, care să facă performanță, pentru că Dinamo a avut un centru bun de copii, o pepinieră bună, alături de jucătorii aștia: Torje, Filip, Matei, care au o maturitate fotbalistică, puteai să creionezi un nou lot al lui Dinamo, cu care puteai ușor-ușor să revii în prima ligă, să crești, acolo unde a fost Dinamo ani de zile, să te bați pentru titluri, cupe, pentru a participa în competiții europene, să dai jucători la loturile naționale”, a declarat Chivorchian, pentru Realitatea Sportivă.

CITEȘTE ȘI –>> REDNIC A SPUS TOT! DETALII DESPRE TENSIUNILE DIN VESTIARUL LUI DINAMO + CARE ESTE SITUAȚIA LUI TORJE

mircea rednicdinamoexclusivliga 1gheorghe chivorchianretrogradare