EXCLUSIV | România, pregătită pentru EURO 2020? Ministrul Sportului: „Am răscumpărat multe greșeli din trecut”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 07 iunie 2020, ora 21:40,
cale ferata otopeni
cale ferata otopeni

România a profitat de amânarea Campionatului European de fotbal pentru anul 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, pentru a-și îndeplini angajamentele asumate față de UEFA. La emisiunea ‘Realitatea Sportivă’ de la Realitatea Plus, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat că România nu era pregătită dacă EURO s-ar fi organizat în acest an.

Linia de cale ferată care va lega Gara de Nord de Aeroportul ‘Henri Coandă’ Otopeni este aproape de finalizare. 

Totodată, cele trei stadioane aflate în lucru (Arcul de Triumf, Steaua-Ghencea și Rapid-Giulești) vor fi finalizate în acest an.

Bucureștiul va găzdui patru meciuri de la EURO, programat în perioada 11 iunie – 11 iulie 2021. Peste 22.000 de suporteri străini sunt așteptați la fiecare meci.

În această perioadă, am avut posibilitatea răscumpărării multor greșeli din trecut, greșeli de organizare și de construire a infrastructurii sportive. Vă dați seama ce ar fi însemnat pentru noi să pornim la EURO 2020 fără tren de la Gara de Nord la aeroport, cu un plan de mobilitate cârpit. Ce ar fi însemnat să nu avem niciun stadion gata dintre cele promise?

La anul, avem posibilitatea să câștigăm în planul imaginii, pentru că toată Europa va fi cu ochii pe noi, dar și economic. Din punct de vedere sportiv, vom arăta că suntem relevanți în Europa, că avem tot ce ne trebuie.

Aceste investiții nu fac altceva decât să aducă acest oraș la nivelul secolului 21. Să legi aeroportul de gară printr-o cale ferată ține de normalitatea europeană… orice capitală din UE are această legătură. Să ai trei stadioane la standarde europene este o altă normalitate. De pe urma acestor investiții vor beneficia multe alte generații„, a spus Ionuț Stroe la emisiunea ‘Realitatea Sportivă’ de la Realitatea Plus.

Realitatea TV Live

Realitatea TV Live

Publicată de Realitatea.NET pe Duminică, 7 iunie 2020

CITEȘTE ȘI -> VIDEO EXCLUSIV | Ministrul Sportului, despre reluarea Ligii 1: “Va fi o competiție șchioapă. Sănătatea, pe primul plan”

CITEȘTE ȘI -> VIDEO EXCLUSIV | Lupta pentru stadioane, lămurită de ministrul Sportului în direct la TV

ministrul tineretului si sportuluibucurestistadioanegara de nordmtscampionatul europeanaeroportul otopeniromaniaionut stroeeuro 2020