EXCLUSIV | S-a găsit motivul anului dezastruos pentru arbitrii Ligii 1: „Aici e o poveste veche”

Articol de George Drafta - Publicat luni, 11 ianuarie 2021, ora 14:32,
arbitri Liga 1

Anul 2020 a fost unul în care cavalerii fluierului au fost arătați cu degetul pentru prestațiile lor care de foarte multe ori au lăsat de dorit. 

Iar explicațiile pentru unele decizii de neînțeles luate de centralii sau asistenții care au oficiat la jocuri din prima dvizie vin de la Adrian Porumboiu.

„Aici e o poveste veche. Putem vorbi de modul în care sunt pregătiți, de cine sunt observați, cine îi învață, cine îi recomandă. Apoi mai depinde și de cunoștintele pe care le acumulează, de la abecedarul de reguli de joc la ultimele noutăți.

Sunt lucruri de învățat în fiecare zi, trebuie mai întâi baza, nu poți să spui că tu ești la liceu, dar nu ai clasele primare. Sunt foarte mulți care ard anumite etape. Plus că mai este și selecția în discuție, pe ce criterii se face ea”, a mărturisit fostul arbitru internațional, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

adrian-porumboiu-echipa-națională

Iar în aceste condiții așteptările sunt foarte mari din partea arbitrilor pentru 2021. Mai ales că la fel ca și fotbaliștii, brigăzile au parte de un start rapid în noul an, având în vedere că Liga 1 a avut programat primul meci chiar pe 10 ianuarie.

Două schimbări au survenit în privința listei FIFA față de anul trecut. Marian Barbu și Andrei Chivulete i-au înlocuit pe Sebastian Colțescu și Marius Avram. Iată-i pe cei șapte care pot fi delegați la meciuri internaționale

  1. Ovidiu Hațegan
  2. Istvan Kovacs 
  3. Horațiu Feșnic 
  4. Radu Petrescu 
  5. Marcel Bîrsan 
  6. Andrei Chivulete
  7. Marian Barbu 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Faza de milioane povestită în studioul Realitatea Sportivă: “Ia uite câte limbi străine știe ăsta!”

liga 1analiza prestatiiarbitriLista FIFAadrian porumboiurealitatea
Dresden, Germany. 24th Apr, 2021. Football: 3. league, SG Dynamo Dresden – Hallescher FC, 34. matchday, at Rudolf-Harbig-Stadion. Halles Stipe Vucur plays the ball. Credit: Robert Michael/dpa-Zentralbild/dpa/Alamy Live News

VIDEO | „Uriașul” lui Gigi Becali a ajuns în România: „Vreau să câștig campionatul!”

romania anglia

Reacție dură pentru naționala României: ”Amatorism şi prea multă discotecă”