EXCLUSIV | Știau spaniolii de insolvență? ”Au cântărit bine! Așa a fost și la CFR”

Articol de Dragoș Vasile - Publicat miercuri, 18 noiembrie 2020, ora 16:22,

Spaniolii care au preluat frâiele lui Dinamo au fost dați de gol de un fost președinte al ”câinilor”.

Constantin Anghelache, fost președinte la Dinamo în două rânduri, știe de ce formația din Ștefan cel Mare are probleme financiare în acest moment.

Omul care a fost în conducerea clubului din Capitală în era Negoiță este de părere că Pablo Cortacero&co caută ca bucureștenii să ajungă în insolvență.

”S-a plătit în euro, cum a cerut domnul Negoiță. Contractul odată încheiat rezultă că s-au transferat acțiunile și spaniolii au devenit posesorii lor. Nu au nicio obligație să le plătească până la 15 noiembrie, decembrie. Ei pot să spună că n-au bani. Ce se poate întâmpla? Îi vor da în judecată. Spaniolii au cântărit foarte bine.

Toată lumea uită un punct de vedere al Legii 85 privind reorganizarea judiciară a societăților comerciale. Aceasta spune că în primii 5 ani, o societate care a ieșit în insolvență nu mai poate intra. Dar după 5 ani? Poate reintra. Acești cinci ani s-au împlinit în luna iulie.

Citește și EXCLUSIV | Contra rămâne la Dinamo! ”Nu va pleca! A obținut un balon de oxigen”

Deci, în acest moment, Dinamo poate să intre în insolvență, nu în faliment. Asta înseamnă reorganizare judiciară care presupune suspendarea plăților și raportul între active. Va rezulta un procent care se mai plătește în cei 3 ani în care se organizează. Așa au ieșit și CFR și Gaz Metan, dar și Dinamo.

În acest caz, nu mă duce mintea să cred că ăștia vor mai bine să intre în insolvență? S-ar aduna 7-8 milioane, se împarte la activul lui Dinamo și rezultă 10%. Păi care este cretinul care investește și nu dă 10%?” a declarat Constantin Anghelache pentru realitateasportiva.net.

În acest moment, ”câinii” se află pe locul 15 în Liga 1, cu 6 puncte obținute în 10 etape.

Rezumatul meciului Dinamo – Astra, scor 1-1

Citește și EXCLUSIV | Cât câștigă, de fapt, dinamoviștii: ”A văzut cineva vreun contract?”

exclusivrealitatea sportivarealitateadinamoliga 1Constantin Anghelachedeclaratii
Dinamo

Câți bani datorează de fapt Dinamo. Anunțul care crează îngrijorare în Ștefan cel Mare

adi vasile

Lotul convocat de Adi Vasile pentru meciurile cu Spania! Cristina Neagu, absentă