EXCLUSIV | Strategia selecționerului, adusă în discuție înaintea meciurilor de foc din această lună: „Trebuie să fim realiști”

Articol de George Drafta - Publicat vineri, 01 octombrie 2021, ora 18:11,
Sursa foto: Stefan Constantin/dpa, Profimedia Images
Sursa foto: Stefan Constantin/dpa, Profimedia Images

Naționala se pregătește pentru dubla cu Germania și Armenia, din preliminariile Cupei Mondiale 2022. 

Meciurile se joacă pe 8 și 11 octombrie, iar în cazul unui context favorabil tricolorii pot ajunge pe poziția secundă în grupa de calificare cu două meicuri rămase de jucat din această campanie. Germania este lider cu 15 puncte, fiind urmată de Armenia cu 11 puncte și de România cu 10 puncte. Emil Săndoi susține că pregătirea unor astfel de partide îi va permite selecționerului să facă alegeri diferite în privința titularilor din cele două jocuri.

„Într-un fel aș vedea meciul cu Germania și altfel partida contra Armeniei, e important profilul echipelor pe care le întâlnești. Ne trebuie puncte cu orice adversar, dar ar trebui să fim și realiști. Dacă în această dublă aveam ca adversare Serbia și Norvegia spre exemplu, era mai greu să gestionăm aceste jocuri. Așa ai posibilitatea să faci alegeri. Dovadă echipa care a jucat cu Liechtenstein și cea care a fost trimisă în teren cu Macedonia”, a transmis fostul selecționer de la tineret, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

După doar 3 puncte obținute în primele 3 jocuri din preliminarii, România a revenit în cursa calificării cu 7 puncte bifate în partidele disputate în luna septembrie. Motiv să ne facem iluzii că vom prinde poziția secundă la finalul parcursului din această campanie, spune fostul fundaș al Craiovei.

„A cântărit bine Rădoi, nu întâmplător am obținut punctele respective. Sper să fie la fel de inspirat și de această dată. În fotbal pot să apară întâmplări, dar acest lucru nu e valabil în privința acestora rezultate. În niciun caz nu suntem sub nivelul Armeniei și Macedoniei.

Și eu cred că le putem depăși. Apoi va fi foarte greu pentru că vor fi două baraje. Mă uit prin celelalte grupe, sita cerne și pe primele două locuri ajung tot echipele favorite. Dar în fotbal e posibil orice până la urmă”, a încheiat Săndoi. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | UN ANTRENOR CU EXPERIENȚĂ IDENTIFICĂ MOMENTUL ÎN CARE DINAMO S-A PRĂBUȘIT: „TOTUL S-A RUPT ATUNCI”

emil săndoipreliminarii CM 2022mirel rădoistrategieromaniaRealitarea