EXCLUSIV | Strategia aplicată la loturile naționale ale României, contestată dur: „Și așa ne-au bătut armenii”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 11 mai 2021, ora 21:45,
man ianis
man ianis

Sfârșitul lunii martie a însemnat prima provocare pentru naționalele de seniori și tineret ale României din acest an. 

Din păcate, niciuna dintre ele nu a depășit așa cum și-ar fi dorit această perioadă. Tricolorii mari au bifat doar 3 puncte în grupa preliminară pentru CM 2022, în timp ce selecționata U21 a ratat calificarea în faza eliminatorie a CE. Selecția făcută și prioritizarea naționalei mari care a beneficiat și de câțiva dintre jucătorii eligibili pentru tineret nu au fost pe placul lui Virgil Colfescu.

„Îmi pare rău că nu ne-am dus cu Man și Mihăilă la CE de tineret, nu știu dacă vor mai avea șansa asta. Știu că pe de altă parte nu avem calificări la naționala mare, dar dacă erau lăsați la U21 băteam tot și am fi mers mai departe.

Eu am spus că echipa care a jucat la CE din Italia, cu Man, Hagi plus Mihailă în teren ar fi câștigat la 3-4 goluri diferență cu Germania. I-ai dus dincolo și nu au ai făcut nimic. Și așa ne-au bătut armenii”, a argumentat agentul FIFA, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sursă foto: Agerpress

Pentru tricolori a fost abia a treia participare la turneele finale de CE de tineret. La precedenta am ajuns până în semifinale.

„E o rușine să fii campion european la U21? Câte titluri avem acolo? Nu era o finală nemaipomenită la echipa mare. Dacă i-am avea pe toți în echipă am putea câștiga o medalie olimpică. În Italia nu e așa.

Dacă e o generație care are rezultate îi lasă să meargă până la capăt. Sunt echipe care au luat trofeul la categoria asta de vârstă iar abia apoi cei mai buni au făcut pasul la echipa mare în calificările turneelor finale. Noi suntem grăbiți să sărim etape”, a mai comentat Colfescu.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | Sacrificiile pe care trebuie să le facă românii care vor să ajungă în Serie A: “E o viață cum era la liceu, la noi, pe vremuri”

realitatearomaniatineretcolfescuselecție