EXCLUSIV | „Te dai pe mâna unui stomatolog care nu a luat examenul final?”. Abordarea unui fost selecționer în privința numirii lui Rădoi la națională

Articol de George Drafta - Publicat sâmbătă, 30 octombrie 2021, ora 17:23,
Sursă foto: life.ro
Sursă foto: life.ro

Mircea Rădulescu, fostul director al Școlii de Antrenori, a prezentat propria versiune în privința alegerii pe care FRF a făcut-o în urma cu doi ani, atunci când Mirel Rădoi a fost instalat la conducerea tricolorilor. 

La vremea respectivă fără licență PRO, actualul selecționer i-a succedat lui Cosmin Contra, după parcursul excelent de la naționala de tineret. Mutarea este considerată pripită de unul dintre antrenorii Generației de Aur.

„Și eu sunt de acord cu cei care au spus că ne-am grăbit cu Mirel Rădoi, el are tot ce îi trebuie pentru a fi un antrenor foarte bun, chiar și pentru națională. Părțile s-au grăbit și din cauza presiunii din jurul echipei naționale și a unor rezultate mai putin valoroase a antrenorilor dinaintea lui.

Au ratat niște performanțe care le-ar fi consființit vocația lor și adaptabilitatea lor la ceea ce înseamnă echipa națională a României. Rădoi a reușit cu rezultatele lui destul de contestabile să facă o selecție foarte bună. Chiar dacă a folosit 60 de jucători ceva nu a fost clar, de asta a trebuit să facă experimente pe unele posturi”, a fost părerea lui Mircea Rădulescu, în exclusivitate în emisiunea Realitatea Sportivă Live. 

CITEȘTE ȘI –>> FOTO | CRISTIANO RONALDO, ÎN CULMEA FERICIRII! ANUNȚUL FĂCUT ALĂTURI DE GEORGINA RODRIGUEZ S-A VIRALIZAT INSTANT

Acesta vine cu un exemplu pe care îl consideră edificator în contextul deciziei luate de șefii fotbalului românesc.

„Vreau să evidențiez acest lucru, nu angajezi un antrenor dacă nu are actele respective, adică licența PRO. Că dacă ar fi să ne ducem în alte meserii acolo lucrurile sunt și mai grave. De exemplu, te dai pe mâna unui stomatolog care nu a luat examenul final sau pe mâna unui chirurg pentru o operație sofisticată dacă respectivul nu și-a terminat studiile sau are un cabinet privat?

Nu există un test sau un examen astăzi în care să se aprecieze un candidat în antrenorat că va avea rezultate. Pentru că rezultatele în fotbal depind de foarte mulți factori. Antrenorul este cam al treilea factor al performanței. Sunt și antrenori celebri mai ales cei care se implică și în transferuri și cărora li se dă mână liberă. Dar asta nu înseamnă că de aici ne putem permite orice”, a mai precizat fostul selecționer. 

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO EXCLUSIV | MECIURILE IMPOSIBIL DE UITAT PENTRU UN MARE MIJLOCAȘ AL ROMÂNIEI: „MI-A MERS BINE CU CIPRIOȚII”

romaniarealitateanumiremircea radulescurădoilicenta pro