EXCLUSIV | Un fost jucător de-ai lui Șumudică explică ruptura antrenorului de CFR: „Două filosofii total diferite”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat marți, 07 decembrie 2021, ora 16:20,
Șumudică, sursa- Profimedia Images
Șumudică, sursa- Profimedia Images

Marius Șumudică a început sezonul pe banca echipei campioane, doar că aventura sa în Gruia s-a încheiat mai repede decât se așteptau majoritatea fanilor fotbalului. 

Nu și Florin Lovin, unul dintre cei care îl cunoaște foarte bine pe actualul tehnician al lui Malatyaspor.

„M-am așteptat să plece Șumudică de la CFR, pentru că erau două filosofii total diferite de a vedea fotbalul, lucrurile nu aveau cum să funcționeze. Campionatul și cupele europene sunt competiții diferite, cel mai important este să te califici într-o grupă, pentru că peste ani nimeni nu își mai aduce aminte ce traseu ai avut.

Liga 1 este o competiție de anduranță și ai nevoie de un joc consistent ca să ai câștig de cauză la final. Obiectivul era să se califice în Europa League, au izbutit să atingă o țintă mai mică, iar Șumudică și-a asumat eșecul. Eu consider că echipa era pe un drum bun, stătea bine în campionat. A revenit Dan Petrescu cu filosofia lui și vedem că are rezutate”, a declarat Florin Lovin, în exclusivitate pentru realitateasportiva.net. 

Sursă foto: Digi Sport

CITEȘTE ȘI –>> MESAJUL ANAMARIEI PRODAN, ÎN PLIN DIVORȚ: „BANII IMPRESIONEAZĂ DOAR FEMEILE LENEȘE”

Nici Alibec nu are viață ușoară în Ardeal. A fost exclus din lot de Dan Petrescu pentru indisciplină, iar apoi a mai primit o șansă. Lovin i-a fost coechipier atacantului de 30 de ani, iar la un moment dat l-a și impresariat.

„Eu am mai spus-o, ca să îl ai pe Alibec în lot și să scoți maximum de la el trebuie să lași de la tine ca antrenor. Este un băiat cu suflet bun, dar care mai are și scăpări, iar cu un antrenor sever cum este Dan Petrescu pot apărea astfel de conflicte. Iar Alibec este și el mai conflictual”, a mai spus fostul campion al României. 

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | TOPUL PORTARILOR DE LA NOI, FĂCUT DE SILVIU LUNG: „LA ACEST CAPITOL NU AVEM PROBLEME”

 

alibeclovincfr clujrealitateadan petrescusumudica