EXCLUSIV | Un nou atac frontal la Burleanu: ”Ținem toți anonimii în funcții până învață puțină meserie”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat sâmbătă, 26 iunie 2021, ora 15:13,
Răzvan Burleanu, președintele FRF
Răzvan Burleanu, președintele FRF

Forul suprem al fotbalului românesc a fost condus timp de 24 de ani de Mircea Sandu, între 1990 și 2014, dar după ieșirea sa din scenă, lucrurile s-au complicat și par fără ieșire la vârful fotbalului autohton.

La data de 5 martie 2014, Răzvan Burleanu a reușit să devină președintele Federației Române de Fotbal, stabilind și un record: cel mai tânăr conducător al FRF, la doar 29 de ani. În mandatul său, organizația a ajuns să fie aspru criticată de întreaga suflare fotbalistică autohtonă și să aibă probleme financiare.

Dumitru Dragomir, fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, dar și ex-conducător la diferite cluburi, s-a înscris și el în valul de atacuri la adresa lui Răzvan Burleanu și a oamenilor săi din fruntea FRF. În exclusivitate, la Realitatea Plus, ”Mitică” a dezvăluit că actualul șef al Federației nu poate fi dat jos din funcție decât din rațiuni politice.

”Acum chiar poate să mă înjure toată lumea. Noi îi dăm afară după ce învață meserie. Ținem toți anonimii în funcții până învață puțină meserie și după îi dăm afară. Nu progresăm niciodată pentru că, încă o dată, totul pleacă de la oamenii politici. Dîncu (n.r. Vasile) nu este securist, adică nu știu dacă nu e securist, dar e om politic, care a influențat foarte mult în ultimii cinci-șase ani fotbalul și sportul românesc.

Nu poate să-l dea nimeni afară din fruntea Federației pentru că este de așa natură acoperit încât numai forța politică poate să-l mute de acolo. Vorbesc de Burleanu, nu are nimeni ce să-i facă. Deasupra lui e o forță, de exemplu, cum era când eram eu la Scornicești. Păi cine se lega de mine? Hai să fim serioși, domne, să vedem lucrurile cum sunt, realitatea”,  a declarat Dumitru Dragomir, pentru Realitatea Plus, în cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel.

CITEȘTE ȘI –>> EXCLUSIV | DUMITRU DRAGOMIR, DEZVĂLUIRE ÎN PREMIERĂ: ,,DINULE, DĂ-TE JOS, CĂ NE ARESTEAZĂ”

dumitru dragomirrazvan burleanurealitateafrf