EXCLUSIV VIDEO | Situația de la Steaua, analizată: „Este chiar un lucru bun că rămâne un an în Liga a 2-a”

Articol de Valentin Walter - Publicat marți, 22 iunie 2021, ora 09:35,
STEAUA
STEAUA

Promovată în Liga 2, Steaua va trebui să își rezolve problemele din punct de vedere administrativ și să se privatizeze, pentru a avea dreptul să promoveze în primul eșalon fotbalistic. 

Steaua a obținut accederea în Liga a 2-a, însă situația este una tensionată în momentul de față la clubul din Ghencea. Obligată prin lege să treacă din domeniul public în cel privat pentru a putea obține dreptul de a promova în Liga 1, formația „roș-albastră” nu a ținut cont de acest demers, astfel că a pierdut șansa, cel puțin pentru sezonul următor, de urca pe prima scenă a fotbalului românesc.

Helmut Duckadam, legendarul portar al Stelei, a comentat și el situația divizionarei secunde. Acesta nu crede că echipa pregătită de Daniel Oprița putea obține promovarea pe prima scenă fotbalistică din primul an. „Eroul de la Sevilla” consideră că cei de la Clubul Sportiv al Armatei trebuie să aducă un invesitor la club, dar nu crede că lucrurile se vor liniști la formația din Ghencea după ce se va aduce un privat să investească la echipă.

Eu nu cred că au reușit să facă toate demersurile, pentru că au reușit să găsească un investitor. Dar hotărârea că rămân în Divizia B un an de zile, după părerea mea este chiar un lucru bun.

Dar un an de zile ca să vezi cum se joacă în Liga 2 și să vezi ce nevoie ai de jucători, și chiar dacă aduceau 11 jucători nu poți să promovezi, au echipe ca Petrolul Ploiești ca Universitatea Cluj care vor să promoveze. Sunt multe echipe care vor să promoveze și au un lot făcut de ani de zile și tot nu reușesc.

Citește și EXCLUSIV VIDEO | MIREL RĂDOI, FĂCUT PRAF DE HELMUT DUCKADAM: „NE IA DE FRAIERICĂ. NU ȘTIU DE UNDE ACEASTĂ SCHIMBARE”

Este nevoie de un investitor. Întrebarea se pune în felul următor. Dacă nu ne-a plăcut de Gigi Becali, din diferite motive. Aduci un om care la început îți place, dar după un an te saturi, ce faci?

Iar mergem în tribunale cu Florin Talpan? Clubul trebuie să fie la un privat la un moment dat.

Suporterii au fost mereu cu FCSB-ul, aia 4-5 milioane au fost mereu cu FCSB, care veneau la meciul cu Chelsea, cu Ajax”, a declarat Helmut Duckadam în exclusivitate la Realitatea Sportivă.

Citește și EXCLUSIV | VIDEO | O LEGENDĂ A ROS-ALBAȘTRILOR NU ARE DUBII: „FCSB E CONTINUATOAREA STELEI!”

csa steauarealitatealiga 2ros-albastrifotbal internfcsbHelmut Duckadam