EXCLUSIV | Viorel Moldovan îl contrazice pe Mirel Rădoi! „Nu mă mulțumește explicația dată”

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat vineri, 11 octombrie 2019, ora 18:34,
moldovan-radoi
moldovan-radoi

Portarul Mihai Aioani (19 ani) este mărul discordiei la echipa națională de tineret. Jucătorul Chindiei Târgoviște a fost doar rezervă în meciul cu Ucraina de aseară, deși a impresionat în Liga 1. Viorel Moldovan nu este de acord cu argumentul prezentat de către Mirel Rădoi pentru a miza pe Andrei Vlad de la FCSB.

Selecționerul a surprins pe toată lumea când l-a titularizat pe Andrei Vlad, care a revenit după o accidentare și n-a mai jucat la FCSB din luna mai.

Andrei Vlad (20 de ani) n-a avut prea multe de apărat în meciul cu Ucraina de la Ploiești, scor 3-0, dar s-a remarcat prin două intervenții foarte bune la 0-0.

Este decizia lui Mirel Rădoi, el este selecționerul naționalei. Am auzit cum a justificat această decizie, dar nu mă mulțumește explicația dată. Nu sunt de acord cu această concluzie a lui Rădoi, nu cred că acesta este motivul pentru care nu a jucat (n.a. – jocul de picior). Cred că Aioani ar fi trebuit să fie titular cu Ucraina, toată lumea se aștepta. Este un portar în formă, are încredere mare. În plus, are un joc de picior foarte bun, cel puțin la nivelul celorlalți portari… în niciun caz inferior lui Vlad, cum a zis Mirel (Rădoi).

Este adevărat că și Vlad este un portar bun, de perspectivă, chiar dacă n-a mai jucat în ultima vreme. Dar eu am încredere în Aioani, nu știu dacă va juca cu Irlanda de Nord, dar cred că merită să joace. Sper că va deveni un titular la echipa națională.

Am vorbit cu Aioani după meciul cu Ucraina, i-am explicat că trebuie să continue să muncească, să se pregătească la fel ca până acum. Nu este demoralizat că nu a apărat cu Ucraina, trebuie să își aștepte șansa și sunt sigur că va apăra… dacă nu cu Irlanda de Nord, poate următorul. El este un jucător foarte important pentru noi„, a spus Viorel Moldovan pentru realitateasportiva.net.

17 goluri în 9 meciuri din Liga 1 a primit portarul Mihai Aioani în acest sezon la Chindia Târgoviște.

Pentru noi a contat factorul tehnic. Vlad are un plus de tehnică față de Mihai (n.r. – Aioani). Aveam nevoie de o construcție elaborată. Jucătorii ucraineni au agresivitate, nu te lasă să construiești. Noi urcăm cu fundașii laterali în dinamica jocului, iar Vlad are un joc de picior mult mai exact.

Vlad nu și-a câștigat neapărat locul de titular pentru meciurile următoare. Zilele următoare ne vor arăta cine va intra pe teren. Așa s-a întâmplat și acum. Voi decide totul în funcție de cum decurg antrenamentele„, a spus Mirel Rădoi la finalul partidei cu Ucrainei.

portarchindia targovistemoldovanucrainatineretmirel rădoiMihai Aioaniviorel moldovanandrei vladromania