Fabio Cannavaro a primit misiunea de a salva de la retrogradare o echipă din Serie A

Articol de Ionut Dumitrescu - Publicat luni, 22 aprilie 2024, ora 12:16,
Fabio Cannavaro
Fabio Cannavaro

Fostul mare jucător Fabio Cannavaro va fi antrenorul echipei italiene de fotbal Udinese, a anunţat, duminică, presa din Peninsulă, urmând să stea pe banca tehnică la ultimele cinci meciuri din acest sezon, după înfrângerea de sâmbătă în faţa lui Hellas Verona, informează EFE.

După demiterea lui Andrea Sottil la începutul sezonului, presa anunţă că a venit rândul actualului antrenor Gabrielle Cioffi de a fi demis de pe banca tehnică a grupării din Friuli, următoarele cinci meciuri fiind decisive pentru supravieţuirea echipei în Serie A.

Potrivit presei locale, Cannavaro va sosi luni dimineaţă la Udine pentru a semna noul contract. Ultima experienţă a lui Cannavaro ca antrenor datează de la Benevento, echipă din Serie B, cu care şi-a încheiat angajamentul în februarie 2023.

Fostul jucător al lui Real Madrid, campion mondial în 2006 şi câştigător al „Balonului de Aur” în acelaşi an, a ajuns la Benevento în septembrie 2022, în etapa a şaptea, pentru a încerca să redreseze situaţia echipei care suferise 13 înfrângeri. Dar după alte şapte înfrângeri şi doar trei victorii, el a fost concediat.

Conform presei, Cannavaro va debuta joi cu AS Roma, antrenată de Daniele De Rossi, un vechi cunoscut de la naţionala Italiei.

Udinese ocupă locul 17 în Serie A, cu 28 de puncte, pe aceeaşi poziţie cu Frosinone, echipă candidată şi ea la retrogradarea în Serie B.

serie audineseFabio Cannavaro