Farul Constanța, de vânzare!? Ce are de gând să facă Gică Hagi! Cum poate ajunge echipa „Regelui” o forță în Liga 1!?

Articol de Mihai Dragomir - Publicat miercuri, 25 mai 2022, ora 13:52,
Gică Hagi
Gică Hagi

Farul Constanța nu a făcut un play-off tocmai genial. Trupa lui Gică Hagi a terminat pe locul 5, ratând orice șansă de a juca în Conference League. Se pare că „Regele” are de gând să aplice un nou plan pentru ca echipa să devină o forță.

Concret, Ciprian Marica, acționar la Farul Constanța, a povestit ce are de gând conducerea clubului cu privire la atragerea de capital.

„Pretențiile lui Gică Hagi sunt, în opinia mea, modeste!”

Gică Hagi dorește să se implice mai mult, să fie competitiv, cel mai bun. Atunci, e clar că ai nevoie de un buget considerabil. Să sperăm că se apropie o soluție.

Gică Hagi se gândea (n.r. să vândă) la pachete de 10% împărțite la 10 acționari sau la un fond de investiții care să poată cumpăra mai multe acțiuni. Mare parte din bani se dorește a fi investiți în echipă. Pretențiile lui Gică Hagi sunt, în opinia mea, modeste. Nu-și dorește ‘avioane’. Ci ca echipa să fie consolidată, să aibă mai mulți piloni de susținere.

Așteptăm ca și autoritățile să se implice, să vină lângă noi, așa cum se întâmplă în alte orașe. Preferabil e să existe capital privat. Dar vedem că firmele Primăriei care vin și bagă bani în sport sunt considerate a fi entități private, societăți comerciale.

Gică își dorește să fie acționar minoritar. În ultimii 6 ani, Farul este pe profit. Trebuia să ne menținem standardul acesta, trebuie să reușim să fim competitivi. Avem nevoie să vindem jucători, nu ne permitem să-i ținem atunci când au o ofertă”, a declarat Ciprian Marica, pentru Pro Arena.

Farul Constanța are în palmares Campionatul României (16/17), Cupa României (18/19) și Supercupa României (19/20), toate din perioada când echipa se numea Viitorul Constanța.

farulhagimarica