FC Argeș a primit drept de joc în Europa! Ce excepție a făcut UEFA pentru licența piteștenilor

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat miercuri, 28 aprilie 2021, ora 12:04,
fc-arges-jucatori-1400×807
fc-arges-jucatori-1400×807

După ce a zdrobit-o pe UTA Arad, FC Argeș a primit o veste cum nu se poate mai bună din partea celor de la UEFA.

Gruparea din județul Argeș a anunțat că a obținut licența pentru competițiile europene din partea UEFA. Forul organizatoric la nivel continental a făcut o excepție în cazul trupei lui Andrei Prepeliță, deși aceasta nu bifase cel puțin trei ani în prima divizie din România.

„Procesul de licenţiere a început odată cu startul noului sezon de Liga I. Nu a fost o muncă uşoară, însă nu am avut emoţii că nu putem îndeplini cele cinci criterii obligatorii pentru obţinerea licenţei pentru Liga I. În paralel cu licenţa pentru Liga I am depus documentaţia şi pentru obţinerea licenţei UEFA pentru a putea juca în cupele europene în sezonul viitor.

Au fost ceva emoţii întrucât trebuia să avem trei ani de participare în Liga I pentru acordarea acestei licenţe. UEFA a admis această excepţie de la regulă şi ne-a acordat dreptul de participare în competiţiile europene. Rezultatele de până acum ne dau speranţe că putem prinde o cupă europeană şi din play-out. A fost o muncă în echipă pentru obţinerea acestei licenţe şi pot spune că am avut o colaborare foarte bună cu colegii de la celelalte departamente cărora vreau să le mulţumesc pe această cale”, a precizat Vasile Popa, responsabilul clubului FC Argeş cu licenţierea.

Cu victoria obținută la Arad, piteștenii au acumulat 27 de puncte, după primele patru etape din play-out și ocupă locul opt în Liga 1. Primele două clasate din play-out vor juca un baraj, iar învingătoarea dintre cele două va disputa un alt baraj, în compania locului trei sau patru din play-off. Câștigătoarea supremă va fi ultima reprezentantă a României în Conference League, noua competiție UEFA, ce va debuta începând din vara anului acesta.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | FC Argeș, a doua victorie consecutivă în play-out! Piteștenii au trecut fără drept de apel de UTA Arad

 

licenta uefafc argeșconference leagueanuntrealitatea