FC Universitatea 1948 a transferat un brazilian câştigător al Cupei Mondiale a Cluburilor cu Corinthians

Articol de Dan Istratie - Publicat luni, 06 februarie 2023, ora 20:08,
giovanni
giovanni

Fotbal Club Universitatea 1948 anunţă faptul că mijlocaşul ofensiv, cu dublă cetăţenie, atât braziliană, cât şi italiană, Giovanni Piccolomo, a semnat cu gruparea alb-albastră un contract valabil până la finalul sezonului, cu opţiune de prelungire pentru încă doi ani.

Mijlocaşul este un produs al academiei lui Corinthians, echipă la care şi-a făcut debutul în vara anului 2012, într-o partidă câştigată în faţa lui Internacional, scor 1-0.

Tot în iarna aceluiaşi an, acesta reuşeşte să câştige cu Corinthians Cupa Mondială a Cluburilor, după ce echipa din Brazilia s-a impus în faţa formaţiei londoneze Chelsea cu scorul de 1-0.

În vârstă de 28 ani, de-a lungul timpului, până în 2017, acesta a fost împrumutat de Corinthians la diferite echipe precum: Ponte Preta, Portuguesa, São Bento, Atletico Paranaense, Tigrrs do Brasil şi São Bento.

Pe parcursul ultimilor ani, Giovanni a avut experienţe tot în Brazilia, la echipe ca: Náutico, Goiás, Coritiba, Cruzeiro, Avaí şi Sport Recife.

În ultimul sezon, Giovanni a jucat 35 de meciuri pentru Sport Recife în toate competiţiile, reuşind să înscrie 3 goluri şi să ofere 4 pase de gol.

La începutul carierei sale, mijlocaşul cu dublă cetăţenie a fost convocat la selecţionata U20 a Braziliei, pentru care a jucat în trei partide de pregătire, şi a fost coleg cu Alisson Becker, Anderson Talisca sau Danilo Barbosa.

Aflat la prima sa experienţă în Europa, Giovanni va îmbrăca tricoul cu numărul 7 la Craiova.

craiova