FCSB este avertizată înainte de marele meci cu CFR: ”Clubul își asumă un risc!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat vineri, 03 februarie 2023, ora 23:33,
FCSB
FCSB

CFR și FCSB vor juca duminică de la ora 20:00.

Bourceanu susține că FCSB își va asuma un risc prin titularizarea lui Iulian Cristea.

Fotbalist a fost accidentat foarte mult timp.

Cristea s-a accidentat chiar într-un meci al naționalei.

Iulian Cristea a fost nevoit să stea în afara terenului 8 luni.

”Absența lui Dawa va conta, el va juca titular întregul sezon. Nu au pe bancă o soluție clară pentru poziția de fundaș central. Sigur, joacă Haruț.

E un risc imens pe care și-l asumă echipa cu Cristea, de a juca un meci de 90 de minute. Pentru a construi minute de joc durează undeva la 2 luni, asta pentru o construi 90 de minute.

În mod normal, începi cu 25 de minute, pe urmă iar 25 de minute. Trebuie să iei în calcul, în ce meci a intrat 25 de minute? Într-unul greu sau ușor? Apoi mergi către 45 de minute.

Tocmai asta e ideea, poți să ai un meci în care echipa ta stă în jumătatea adversă, și atunci pentru un fundaș central sau mijlocaș la închidere intensitatea nu e foarte mare, sau poți avea un meci în care stai numai în careul propriu și atunci trebuie să performezi o grămadă de acțiuni pe minut.

După ce a stat 8 luni, speri să nu aibă mici accidentări care îl dau înapoi pentru 2-3 săptămâni, din cauza încărcăturii de meci. Riscul e foarte mare.

Jucătorul își asumă un risc, clubul își asumă un risc cu un jucător care s-a accidentat la echipa națională și are potențial să plece în străinătate”, a declarat Alexandru Bourceanu, la Pro Arena.

cfrfcsbbourceanu