FIFA a obligat Belgia să-și schimbe echipamentul de joc! Motivul invocat de forul mondial

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 21 noiembrie 2022, ora 21:38,
Eden Hazard
Eden Hazard

Federația Internațională de Fotbal nu face nicio concesie în ceea ce privește mesajele transmise de jucătorii și echipele prezente la CM din Qatar.

Belgia este obligată să-și schimbe tricoul de joc din cauza cuvântului „Love”

Naționala de fotbal a Belgiei va debuta miercuri la competiția din Qatar, urmând să joace împotriva Canadei meciul care va conta pentru Grupa F.

Cu o zi înaintea meciului Anglia – Iran, forul internațional a informat că jucătorii care vor purta banderole în culorile curcubeului „OneLove”, prin care cere încetarea discriminării împotriva minorităților, vor primi cartonaș galben înaintea primului fluier al arbitrului.

Ca urmare, căpitanii de echipă ai Angliei, Ţării Galilor, Belgiei, Olandei, Elveţiei, Germaniei şi Danemarcei au renunțat la această inițiativă.

Situația este oarecum asemănătoare și în ceea ce privește echipamentul Belgiei de la meciurile din deplasare. În spatele tricoului, dar pe interior, este scris cuvântul „Love”, care, însă, nu are nicio legătură cu banderola „OneLove”.

Cu toate acestea, FIFA a cerut delegației Belgiei să îndepărteze cuvântul de pe gulerul tricoului. ESPN a aflat că FIFA nici măcar nu a fost deschisă negocierilor, dar federația belgiană nu a luat o decizie definitivă.

În iunie, Belgia a anunțat o colaborare cu Tomorrowland, celebrul festival de muzică electronică dance care se desfășoară în Boom, Flandra, din 2005, și este considerat cel mai mare festival din lume.

Federația de fotbal a luat decizia să înscripționeze cuvântul „Love” pe partega interioară a gulerului, iar tricourile urma să fie purtate la meciul împotriva Croației, ultimul din faza grupelor, la care Belgia este considerată echipă oaspete.

campionatul mondial 2022belgiafifa