Florin Răducioiu a vorbit despre Mircea Lucescu, în presa spaniolă: „Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat luni, 23 noiembrie 2020, ora 13:56,
Raducioiu

Florin Răducioiu a acordat un interviu publicației spaniole Sport, în care a vorbit despre Mircea Lucescu, antrenorul care l-a inventat și l-a crescut.

Articolul începe cu prezentarea tehnicianului de la Dinamo Kiev.

La 75 de ani, Mircea Lucescu este cel mai în vârstă antrenor din Champions League. Este şi cel mai respectat antrenor din România, deşi nu a mai lucrat acolo de 20 de ani. Veteranul antrenor pare că are o reţetă magică care i-a permis luxul de a avea succes în timp şi spaţiu„, notează spaniolii de la Sport.

mircea-lucescu-dinamo-kiev

Florin Răducioiu a fost promovat la prima echipă de la Dinamo când acesta avea doar 15 ani. Mircea Lucescu a antrenat-o pe Dinamo în perioada 1985 – 1990.

Lucescu a fost un mentor, un profesor pentru mine. Fără el nu ajungeam fotbalist. A crezut în mine şi mi-a dat prima şansă în fotbal. M-a învăţat să joc, dar de la el am învăţat şi alte lucruri importante în viaţă.

Mi-a dat cele mai bune sfaturi în acea perioadă a carierei mele şi de la el am avut de învăţat multe lucruri. Vorbea cu mine despre muzee, despre cultură în general, nu doar despre fotbal„, a declarat Florin Răducioiu, pentru Sport.

Fostul atacant şi-a amintit şi de episodul de la finalul meciului Dinamo – Anderlecht, 0-1, în returul semifinalelor Cupei Cupelor, sezonul 1989/1990.

În minutul 85 al returului, Răducioiu a fost eliminat după ce a sărit la bătaie cu un adversar. Mircea Lucescu i-a dat o palmă.

Aveam 20 de ani. Mi-a tras o palmă de faţă cu toată lumea, iar eu nu am scos niciun cuvânt, de ruşine„, a mai povestit Răducioiu.

Citește și – Paul Neagu, noi explicații în scandalul sfârșitului de an din sportul românesc

mircea lucescurealitateaFlorin Raducioiu