Florinel Coman este încrezător: „Putem repeta performanţa de la U21 din 2019”

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 21 iunie 2024, ora 18:12,
Echipa națională a României
Echipa națională a României

Fotbalistul Florinel Coman a declarat că el şi colegii săi pot repeta şi la naţionala de seniori performanţa obţinută tineretului la EURO 2019, atingerea semifinalelor.

„Când vezi 70.000 de oameni care cântă imnul este ceva de nedescris”, recunoaște Coman

Naţionala de fotbal a României a debutat cu o victorie superbă la Campionatul European de fotbal – EURO 2024, găzduit de Germania, 3-0 (1-0) cu Ucraina, luni, pe Football Arena din Munchen, în Grupa E.

„Performanţa de la U21 din 2019 o putem repeta şi la prima reprezentativă… ne-am câştigat dreptul de a visa şi de a ne gândi să ajungem cât mai departe. Şi atunci am jucat tot cu echipe mai bine cotate, cu jucători care evoluau la cluburi mari. Dar până la urmă tot unitatea grupului şi-a spus cuvântul şi acolo”, a spus el.

Coman susţine că Belgia, următoarea adversară de la EURO 2024, este o selecţionată puternică, însă este de părere că unitatea grupului de la naţionala României este mai presus de orice.

„Belgia e o echipă foarte puternică, am văzut ce jucători au, ce calitate, însă la noi unitatea este mai presus de orice. Avem jucători care pot câştiga meciul printr-o execuţie şi jucători care pot alerga şi se pot sacrifica pentru această ţară 90 de minute.

Nu e important cine marchează, e important ca România să facă o figură foarte frumoasă şi să iasă din grupe. Ne-am câştigat dreptul de a crede în noi. Mai sunt două zile până la un meci în care o victorie ne poate duce mai departe. Toţi ne gândim doar la a face totul pentru ca România să iasă învingătoare”, a explicat fotbalistul.

„Când vezi 70.000 de oameni care cântă imnul este ceva de nedescris. Mă bucur că suporterii au venit în număr mare şi că au crezut în noi, deşi veneam după două amicale nu foarte bune.

Ne-au încercat şi pe noi lacrimile la final pentru că am văzut suporteri care plângeau de bucurie. E un sentiment unic, sperăm să îi vedem aşa şi după următorul meci”, a adăugat el.