Fost mare internațional, despre gestul lui Alibec: „Cum să pleci de pe bancă? Nu poți să faci așa ceva”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat miercuri, 01 decembrie 2021, ora 00:55,
Denis Alibec
Denis Alibec

Denis Alibec a fost protagonistul unui moment care dovedește încă odată că este lipsit de profesionalism, în ciuda faptului că este unul dintre cei mai importanți jucători din Liga 1.

În meciul cu Academica Clinceni, fotbalistul CFR-ului s-a supărat că nu era introdus pe teren de antrenorul Dan Petrescu, și-a aruncat tricoul pe bancă și a plecat nervos la vestiare, deși era încă minutul 70.

Ilie Dumitrescu, fost mare atacant în perioada anilor ’90, a comentat actul de indisciplină a lui Alibec și a explicat ce trebuie să facă acesta pentru a-și repara greșeala.

”Sunt momente când trebuie să accepți și acest statut. Petrescu își dorește ca toți jucătorii să fie într-o formă foarte bună și să demonstreze. Cel mai bun exemplu e Costache. Nu a jucat tot timpul, dar a intrat și a făcut-o foarte bine, a dat gol și pasă de gol. Ca statut, e un jucător de echipă națională, un jucător important, care trebuie să facă diferența. Așteptările sunt mai mari la Alibec.

Sursa foto- Profimedia Images, Credit Cronos/Catalin Soar

El trebuie să își ceară scuze pentru ce a făcut, după care să demonstreze la antrenament, să muncească foarte mult și să îi arate antrenorului că este o soluție. Așa s-a întâmplat și cu Debeljuh și Omrani. Cum să pleci de pe bancă? Ai o problemă, te duci repede, rezolvi… Nu ai cum.. Nu îți convine statutul ăsta, nu te simți confortabil, dar nu poți să faci așa ceva. În Anglia, în minutul 15, trebuie să ieși la încălzire. Chiar dacă nu intri, trebuie să ieși la încălzire”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru Digi Sport.

CITEȘTE ȘI –>> CONDUCEREA CFR-ULUI, POZIȚIE CLARĂ FAȚĂ DE ALIBEC: „ŞI-A ARUNCAT TRICOUL ŞI A PLECAT. VA FI PENALIZAT”

alibecilie dumitresculiga 1cfr clujrealitatea