Fostul antrenor al Universității Craiova, Laszlo Balint, face radiografia echipei lui Rotaru: „E o enigmă”

Articol de Dan Istratie - Publicat marți, 20 februarie 2024, ora 19:05,
Laszlo Balint
Laszlo Balint

 

Laszlo Balint (44 de ani) a vorbit despre forma slabă pe care o traversează CSU Craiova în 2024.

„Pentru a obține lucruri importante, nu numai în fotbal, ci și în viață, trebuie să ieși din zona de confort. Și ca să ieși din zona de confort, trebuie să ai abilitatea de a suferi, să ai un coeficient de reziliență extraordinar ca să poți să treci peste greutăți.

Din păcate, cred că la Craiova există această zonă de confort. Craiova are jucători cu potențial foarte mare, care, din nefericire, nu au reușit să prindă un transfer în străinătate.

Craiova cu Petev e inconstantă. Se păstrează această caracteristică. Reușește să facă meciuri foarte bune, iar în alte partide exprimarea nu este la nivelul așteptat. Cu toate că vedem jucători care, cel mai probabil, se vor afla și în lotul echipei naționale la Euro. Mă refer la Bancu și Screciu. Jucători care evoluează la un nivel foarte bun la națională, dar nu reușesc să mențină același nivel și la echipă de club”, a declarat Balint, la GSP Live.

„Probabil că există această dorință de a vinde jucători cu sume importante, cum s-a întâmplat în trecut. Chiar Mitriță, acum revenit, a fost subiectul unui transfer important. Cicâldău, Ivan, avem exemple care, la un anumit moment, au făcut pasul afară pe bani mulți.

Din păcate, în ultimii 2, 3, 4 ani nu s-a mai întâmplat acest lucru. E păcat. E o enigmă. Sunt jucători foarte buni: Crețu, Baiaram, Vlădoiu, Mitriță, Markovic… Eu l-am antrenat pe Ștefan Vlădoiu, cred că el chiar poate să fie unul dintre fundașii dreapta foarte buni din România și poate deveni o opțiune pentru echipa națională”.

universitatea craiovalaszlo balint