Fostul antrenor de la PSG îl sfătuiește pe Mbappe să plece de la Paris: ”Părăsirea zonei sale de confort îl va aduce mai aproape de a lupta pentru Balonul de Aur!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat duminică, 20 noiembrie 2022, ora 14:09,

Mauricio Pochettino a vorbit despre fosta lui echipă.

Antrenorul argentinian susține că jucătorul ar trebui să plece de la PSG.

”El este pe o cale ascendentă, iar de acum înainte ar trebui să-l vedem pe cel mai bun Mbappe cu recorduri și mai bune. Evoluția se întâmplă adesea prin părăsirea zonei de confort.

Reînnoirea contractului cu PSG este un lucru bun pentru club și pentru fanii săi.

Problema este că Mbappe va trebui să ia în considerare în viitor că părăsirea zonei sale de confort îl va aduce mai aproape de a lupta pentru Balonul de Aur”, a spus Pochettino, citat de spaniolii de la El Pais.

”Mbappe este încă tânăr și imatur. Este o bestie, are o mare carismă, dar trebuie să se găsească. Leo și Ney sunt jucători compleți, sunt mai responsabili, deși în moduri diferite, în timp ce Kylian continuă să se caute. Îi este greu să distingă momentele jocului, când trebuie să riște și când nu trebuie.

Nu se bucură de combinații cu colegii săi decât dacă se află în ultima treime a terenului, pentru că are nevoie de spațiu pentru a-și valorifica virtuțiile.

Kylian nu se simte confortabil să aibă mingea, o face doar când poate alerga și finaliza. Este un cal rapid, care trebuie să vadă un iepure în față pentru a-l prinde. Leo, Ney și chiar Benzema sunt mai stabili, au găsit maturitatea pe care Mbappe nu a atins-o încă”, a declarat Mauricio Pochettino.

mbappemauricio pochettinoPSG