Fostul fotbalist dispus să își riște viața pentru țara lui! Mesajul trimis conaționalilor săi în prag de război

Articol de Realitatea Sportivă - Publicat duminică, 20 februarie 2022, ora 21:01,
Sursă foto: Transfermarkt
Sursă foto: Transfermarkt

Europa stă pe un butoi cu pulbere din cauza amenințării ruse de la granița cu Ucraina. 

Iar recentele încălcări ale Acordului de la Minsk prin care se delimitează zonele de demarcație din estul Ucrainei îi fac pe toți să se gândească la faptul că o conflagrație la scară mare este din ce în ce mai posibilă. Toată lumea tremură la gândul pierderilor pe care cele două tabere le vor avea în perioad aurmătoare în cazul în care tensiunile vor escalada și mai mult. Există însă și excepții. Mircea Lucescu este una dintre ele, antrenorul român anunțând că nu se teme că echipa sa ar putea fi nevoită să își suspende activitatea din cauza unui posibil conflict armat. Alții cu sânge ucrainean în vine vor chiar să se implice în cazul în care diplomația nu mai poate reprezenta o soluție.

Este vorba chiar despre un fost jucător al lui Dinamo Kiev, Oleksandr Aliyev, culmea, născut chiar în Rusia, în regiunea Khabarovsk. Fostul fotbalist acum în vârstă de 37 de ani a vrut să arate că nu îi este teamă să plece la război. Acesta a postat o fotografie pe o rețea de socializare însoțită de un mesaj fără echivoc: „Sunt mândru, îmi apăr țara”, au fost cuvintele pe care Aliyev le-a trimis în mediul virtual. Cu 28 de selecții pentru naționala Ucrainei, acesta are în mână o pușcă și un pistol care să dea greutate intențiilor sale. Fostul internațional al vecinilor noștri a evoluat de-a lungul carierei și în campionatul rus, la Lokomotiv Moscova și Anzhi Makhachkala.

CITEȘTE ȘI –>> VIDEO | Golul lunii a fost izbutit în Premier League! Centrarea care s-a transformat într-o super reușită

razboiOleksandr Aliyevucrainapostarerusia