Fotbalul columbian este în doliu! Un internațional de 22 de ani a murit din cauza unui stop cardiac

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 30 noiembrie 2022, ora 13:21,
Andres Balanta
Andres Balanta

Internaţionalul columbian de tineret Andres Balanta, în vârstă de 22 de ani, a decedat în urma unui stop cardiac suferit în plin antrenament.

Andres Balanta a decedat la spital după ce a făcut un stop cardiac la un antrenament

Balanta a fost campion al Columbiei cu formaţia Deportivo Cali, în 2021, fiind împrumutat la echjipa mexicană Atletico Tucuman în vara acestui an. În 2019, el a participat la Cupa Mondială Under-20 cu selecţionata ţării sale.

Atletico Tucuman confirmă cu regret decesul jucătorului columbian Andres Balanta”, a scris clubul argentinian pe contul său de Twitter. Federaţiile de fotbal din Argentina şi Columbia au transmis la rândul lor mesaje de condoleanţe.

Potrivit unor surse din anturajul jucătorului, Andres Balanta a murit la spital, după ce manevrele de resuscitare efectuate timp de 40 de minute şi folosirea defibrilatorului nu eşuat.

Clubul Deportivo Cali, la care Balanta s-a format ca jucător, a indicat pe contul sau de Twitter că „regretă profund” decesul acestuia, exprimându-şi „toată solidaritatea faţă de familia sa în acest moment dificil”. „Odihneşte-te în pace, campionule”, adaugă mesajul, însoţit de o fotografie a mijlocaşului columbian.

Ziarul local La Gaceta aminteşte că jucătorul a acuzat probleme de sănătate şi în perioada în care a evoluat la Deportivo Cali. În 2019, el s-a prăbuşit subit pe teren, dar în acel moment testele la care au fost supus nu au relevat rezultate anormale.

Andres Balanta