Fotbalul englez este în doliu: a încetat din viaţă fostul preşedinte al clubului Arsenal

Articol de Gabriel Ion - Publicat vineri, 19 aprilie 2024, ora 17:19,
Sir Chips Keswick
Sir Chips Keswick

Fostul preşedinte al clubului englez de fotbal Arsenal Londra, Sir Chips Keswick, a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 84 de ani, a anunţat gruparea din Premier League.

Keswick a deţinut funcţia timp de 7 ani, până când a demisionat în 2020

„Cu mare tristeţe, clubul Arsenal anunţă decesul fostului preşedinte, Sir Chips Keswick. În perioada în care el a fost preşedinte, Arsenal a evoluat în Liga Campionilor şi a câştigat Cupa Angliei de trei ori ori. A fost toată viaţa sa suporterul fidel al „tunarilor” şi a fost mereu prezent pe stadion chiar şi după ce nu a mai îndeplinit funcţia respectivă. Ne va lipsi foarte mult. Transmitem condoleanţe familiei sale”, a spus, printre altele, Arsenal Londra într-un comunicat.

Keswick, fost director al Băncii Angliei, s-a aflat în consiliul director al lui Arsenal din 2005. El a devenit preşedinte în 2013, când i-a succedat lui Peter-Hill Wood. În mandatul său de preşedinte, „tunarii” au câştigat Cupa Angliei de trei ori.

„A fost o onoare să fiu preşedintele acestui măreţ club de fotbal. Arsenal a avut mereu un loc special în viaţa mea şi aşa va rămâne şi în viitor”, declara, la momentul demisiei, Keswick, care preciza atunci, în mai 2020, că a luat această decizie înainte ca pandemia de coronavirus să întrerupă Premier League.

În prezent, Arsenal este pe locul 2, cu 71 de puncte, la două puncte de liderul Manchester City, şi se află în lupta pentru titlu când mai sunt de disputat şase etape în Premier League.