Fotbalul românesc mai are de așteptat până la VAR! Anunțul CCA le dă fiori echipelor din Liga 1

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 09 decembrie 2021, ora 13:21,
VAR, sursa foto- FRF
VAR, sursa foto- FRF

Greșelile uriașe comise de arbitrii români, aproape în fiecare etapă, i-au făcut pe patronii și antrenorii din Liga 1 să ceară cu disperare introducerea arbitrajului video!

Cu toate acestea, vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, Alexandru Deaconu, dezvăluia în luna septembrie a acestui an că sunt șanse minime ca Liga 1 să beneficieze de VAR în sezonul curent. Deaconu a prezentat ulterior și care sunt motivele pentru care fotbalul românesc nu este pregătit la ora actuală să beneficieze de această tehnologie, folosită în mai toate campionatele din Europa.

sursa foto- FRF

„Nu știm dacă se va implementa VAR în acest sezon din două motive foarte simple. În primul rând stadioanele nu sunt pregătite, nu sunt omologate. Regulamentul trebuie modificat, pentru că nu avem în regulament VAR. Încă nu știm de cine trebuie susținută modificarea stadioanelor pentru a putea avea tehnologie VAR, dacă vor suporta cheltuielile Liga sau cluburile.

Deși avem două brigăzi VAR, care sunt pregătite pentru VAR, din cauza stadioanelor nu vom putea avea nici măcar în play-off sau play-out meciuri cu VAR”, a declarat Alexandru Deaconu, potrivit Fanatik.

Citește și S-A AFLAT! CÂT CÂȘTIGĂ KYROS VASSARAS, ȘEFUL COMISIEI CENTRALE A ARBITRILOR: „STĂ ÎN GRECIA ȘI ÎI INTRĂ BANII ĂȘTIA”

arbitrajliga 1alexandru deaconuVARccadeclaratii