Fotbalul turc este în doliu! Un fost elev al lui Marius Șumudică a murit din cauza cutremurelor

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 07 februarie 2023, ora 12:48,
Ahmet Eyup Turkaslan
Ahmet Eyup Turkaslan

Ahmet Eyup Turkaslan, portar la echipa turcă de fotbal Malatyaspor, a fost găsit mort printre dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia.

Ahmet Eyup Turkaslan a fost antrenat la Malatyaspor de Marius Șumudică

Populația din Turcia trăiește clipe de groază după cele două cutremure produse luni, primul de 7,8 grade pe scara Richter și al doilea de 7,7. Ziua de marți a venit cu o primă veste bună, dar și cu una dureroasă.

Portarul echipei Malatyaspor, Ahmet Eyup Turkaslan, care pe 11 septembrie a împlinit 28 de ani, a fost găsit mort sub dărâmături, după ce blocul în care locuia s-a prăbușit.

El a fost antrenat la Malatyaspor, între octombrie 2021 și februarie 2022, de tehnicianul român Marius Șumudică. De-a lungul carierei, Turkaslan a evoluat pentru Gaziantep, Osmanlispor, Umraniyespor și Malatyaspor.

Vestea l-a întristat pe fostul mare atacant al naționalei Turciei, Hakan Sukur, aflat în exil în Statele Unite, după ce a fost acuzat că a participat la o tentativă eșuată de lovitură de stat.

O, frate…Ahmet Eyup Turkaslan, portarul celor de la Malatyaspor, a murit. Dumnezeu să aibă milă de el, doresc multă putere familiei și apropiaților. Mă doare când au de decesul fiecărui cetățean. Îmi pare foarte rău”, a scris Hakan Sukur pe twitter.

Dacă s-ar întoarce în Turcia, el ar risca închisoare pe viață sau chiar pedeapsa capitală.

MalatyasporturciaAhmet Eyup Turkaslan