FOTO | Elogii pentru David Popovici în Gazzetta dello Sport! Ce pasiuni are și ce vrea să facă după terminarea liceului

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 14 august 2022, ora 09:39,
David Popovici este pasionat de filosofie și magie, merge pe bicicletă după antrenamentele epuizante și nu are de gând să se mute în Statele Unite ale Americii
David Popovici este pasionat de filosofie și magie, merge pe bicicletă după antrenamentele epuizante și nu are de gând să se mute în Statele Unite ale Americii

Înotătorul român David Popovici a devenit campion european de seniori la 100 m la Roma, stabilind un nou record mondial.

David Popovici știe doar două lucruri: sacrificiu și antrenament

Prestigioasa publicație italiană Gazzetta dello Sport i-a dedicat un amplu material. „David Popovici, care va împlini 18 ani în septembrie (n.r. – pe 15), este noul rege al probei de 100 m la Campionatul European de la Roma.

De asemenea, este noul deținător al recordului mondial, cu 46,86. Performanța anterioară, stabilită de Cesar Cielo în 2009, a fost 46,91, fiind realizată tot la Foro Italico, dar atunci brazilianul a câștigat aurul mondial.

Românul locuiește și se antrenează în București și știe doar două lucruri: sacrificiu și antrenament”, scrie Gazzetta dello Sport.

Publicația scrie că, vorbind despre sine, David Popovici a făcut o paralelă cu atacantul norvegian al lui Manchester City, Erling Haaland. „Progresele mele? Lui Erling i s-a pus aceeași întrebare după un meci în care a avut dovadă de performanțe uimitoare.

La vremea respectivă nu vorbea engleza atât de bine, dar a ajuns la miezul problemei răspunzând ‘muncă grea’. Așadar, munca grea, sacrificiu și totul se reduce la întrebarea ‘cât de mult îți dorești cu adevărat’. Iar eu chiar îmi doresc!”, a spus Popovici pentru Gazzetta.

David Popovici nu se va muta în Statele Unite, pentru că în România are tot ce-i trebuie

Aflat la dietă și în bazin sau la sală șase zile pe săptămână, David Popovici nu are de gând să se mute în Statele Unite, așa cum i s-a propus, pentru că în România are tot ce-i trebuie.

Mănânc bine dimineața. Mănânc cu ochii închiși, pentru că nu sunt trezit ca lumea. Fac asta de mic și văd că îmi merge”, a mai spus Popovici.

Meniul românului constă în iaurt cu banane, seminte de chia, miere și fulgi de ovăz. La acestea se adaugă fructe uscate, cum ar fi migdale și curmale.

Într-o zi normală, mă trezesc cu două ore înainte de antrenament să mănânc, în jurul orei 4:30. Este un obicei ciudat, dar la mine funcționează… Mănânc suficient, dar mâncarea are timp să se digere. Mai întâi merg la sala de sport, de la 6:30, iar la 7:00 am primul antrenament”, dezvăluie dublul campiuon mondial.

După ședința de dimineață David Popovici bea o combinație de lapte, miere și scorțișoară. Uneori folosește lapte, miere și cacao.

David Popovici merge pe bicicletă după antrenamentele epuizante

David Popovici, care înoată de mai bine de 10 ani, are foarte puțin timp pentru prieteni sau pentru pasiunile lui când este la București. Îi place însă să meargă pe bicicletă și astfel să se deplaseze pe străzile orașului.

Pentru el, sportul este distractiv. „Obosind foarte mult, până la punctul în care vomit și am probleme cu acidul lactic și sângele din cap, mă simt bine când merg pe bicicletă. Nu imediat cum mă urc în șa, ci jumătate de oră mai târziu.

După o oră, când durerea este mai suportabilă, totul devine distractiv și simți că merită orice efort”, a explicat noul deținăptor al titlului mondial la 100 m liber.

David Popovici vrea să se facă psiholog, ca mama lui

Popovici este pasionat de filosofie și magie. „Inițial antrenorul meu mi-a vorbit despre stoicism și filozofie la modul general, dar sunt multe de învățat de la această ramură a gândire.

Cred că există o conexiune grozavă mai ales între stoicism și sport. O folosesc în viața de zi cu zi, când vreau să mă motivez să mă scufund în apă rece sau când nu vreau să fac nimic.

Stoicismul înseamnă pur și simplu să trăiești o viață fericită, așa că mă ajută să îmi urmăresc obiectivele”, a încheiat David Popovici, care după liveru și-ar dori să devină psiholog, ca mama lui.

Romaforo italicorecord mondialdavid popoviciinotCampionatul European 2022gazzetta dello sport