Franz Beckenbauer va avea o statuie în faţa stadionului grupării Bayern Munchen

Articol de Gabriel Ion - Publicat duminică, 21 aprilie 2024, ora 15:39,
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer

Franz Beckenbauer, decedat pe 7 ianuarie la vârsta de 78 de ani, va avea o statuie de bronz în vârful esplanadei care duce la Allianz Arena, stadionul lui Bayern Munchen.

Statuia lui „Kaiser Franz” va sta alături de cea a lui Gerd Müller

Anunțăul a fost făcut de o asociaţie a suporterilor clubului bavarez. Statuia lui „Kaiser Franz” va fi la aproximativ 2,70 metri. Ea va fi turnată pe o bază în forma rombului bavarez şi va sta alături de cea a lui Gerd Müller, cel mai bun marcator din toate timpurile al lui Bayern Munchen, care a murit la 15 august 2021, la vârsta de 75 de an.

Aceasta „ar trebui să amintească de postura elegantă şi de neuitat a Kaiserului în calitate de conducător al jocului”, a explicat Kurt-Landauer Stiftung, o fundaţie care poartă numele fostului preşedinte al lui Bayern, înfiinţată în 2017 de către suporterii clubului şi care se află şi în spatele statuii lui Gerd Müller, care urmează să fie dezvelită în septembrie 2023.

Bayern Munchen şi familia lui Franz Beckenbauer au aprobat proiectul, a explicat fundaţia, iar suporterii clubului pot contribui la finanţarea acestuia prin donaţii. Organizatorii se aşteaptă ca inaugurarea să aibă loc în următorul an şi jumătate.

„Kaiserul” şi „Bombardierul” se vor reuni în faţa Allianz Arena, stadionul pe care Beckenbauer a jucat un rol important în a fi construit în perioada în care a fost managerul lui Bayern, la începutul anilor 2000.