Fratele lui Novak Djokovic se implică în scandalul de la Melbourne: “Dacă ar fi părăsit Australia, ar fi recunoscut că este vinovat, ceea ce nu este adevărat”

Articol de Vlad Ciotoran - Publicat sâmbătă, 08 ianuarie 2022, ora 09:23,
Familia lui Novak Djokovic. Foto: Profimedia
Familia lui Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Fratele lui Novak Djokovic, Djordje, a declarat că jucătorul de tenis vrea să se facă dreptate în cazul său și menţionează că dacă ar fi părăsit Australia, acesta ar fi recunoscut că este învins, ceea ce nu este o opţiune, informează theage.com.au, citată de news.ro.

Novak ar fi putut părăsi Australia până acum, dar dacă ar fi făcut-o, ar fi recunoscut că este vinovat, ceea ce nu este adevărat, şi învins, ceea ce nu este o opţiune. Ce ne-a rămas este să aşteptăm decizia instanţei. Nu ştiu ce va face dacă decizia nu va fi în favoarea sa, nici el nu ştie. Este plin de emoţii şi tenisul şi grand slam-ul sunt acum ultimele lucruri la care se gândeşte. Vrea doar să se facă dreptate şi să iasă la iveală adevărul”, a spus Djordje Djokovici.

El a precizat că documentele de intrare în Australia pentru Novak s-au făcut prin intermediul Tennis Australia, după ce sportivului i s-a acordat permisiunea de a concura printr-un proces al Tennis Australia/guvernului regional care i-a acordat o scutire medicală de la vaccinare.

Citește și FOTO | Imagini cu cea mai atrăgătoare jurnalistă prezentă la meciuri de fotbal

El nu a completat niciun formular, totul s-a făcut prin federaţia australiană de tenis. A cooperat cu guvernul federal şi federaţia de tenis nu poate emite un certificat, a fost emis de guvernul regional. Însă guvernul federal a oprit certificatul, ceea ce înseamnă că am ajuns într-o situaţie politică serioasă. Novak nu vrea să se retragă, el vrea să se facă dreptate pentru el şi pentru toţi ceilalţi”, a explicat Djordje.

Novak Djokovic a ajuns miercuri la Melbourne, pentru a participa la Australian Open, dar autorităţile au observat că echipa sa a făcut o greşeală în cererea de viză. Toţi jucătorii şi personalul de la turneu trebuie să fie vaccinaţi sau să aibă o scutire acordată de un grup de experţi independent.

Sârbul a fost plasat într-un hotel din metropola de la Antipozi, destinat refugiaților. El a fost ţinut în aeroport peste opt ore. După ce ce i-a fost anulată viza, sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, până când va putea părăsi ţara. Liderul mondial a făcut apel la decizia de anulare a vizei iar acesta va fi judecat luni.

Novak Djokovic. Foto: Profimedia

Citește și FOTO | Protest în Serbia pentru susținerea lui Novak Djokovic. Reacția incredibilă a australienilor

scandalNovak Djokovicaustraliamelbourne