FRF a reacționat după derapajul turcilor la adresa lui Șumudică: „Cu cine să se lupte federația?”

Articol de Alexandru Dan - Publicat joi, 14 ianuarie 2021, ora 09:39,
marius-sumudica-gaziantep

Fostul antrenor al celor de la Gaziantep, Marius Șumudică (49 de ani), a plecat cu scandal din Turcia, iar modul de adresare al unui jurnalist turc la adresa românului a stârnit foarte multă revoltă!

După un an și jumătate foarte bun pe banca celor de la Gaziantep, Șumudică și-a încheiat conturile cu actualul loc 4 din Superliga Turciei. Românul a fost ținta unui derapaj rasist din partea unui jurnalist turc, care l-a numit pe acesta „țigan” în direct la o televiziune din țara semilunei.

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal, Mihai Stoichiță, a oferit o primă reacție referitoare la cazul lui Șumudică de acum câteva zile. Stoichiță a mărturisit că este alături de tehnician și consideră că turcii trebuiau să fie alături de el și să îl apere în fața jurnalistului care l-a jignit pe acesta. Ulterior, directorul tehnic a spus că FRF nu poate face niciun demers în acest caz, deoarece Erman Toroglu este un simplu ziarist.

mihai stoichita

Îmi pare rău pentru Marius. Am admirat faptul că a apărat o cauză lăudabilă, cea a rasismului, a xenofobismului, cum vreți dumneavoastră. Nimeni nu e de vină că poate un om bolnav din Turcia jignește o nație prin niște cuvinte pe care eu nu le consider jignitoare. Pentru mine, a fi țigan înseamnă a fi fratele meu.

Citește și Mai rezistă Ruben Albes pe banca lui Hermannstadt? “Ne-am pus mari speranțe în acest meci”

FRF n-are cum să se lupte cu milioane de oameni care jignesc românii. Sunt fel și fel de cuvinte denigratoare. Nu e un cuvânt spus în cadrul unei competiții oficiale, al unui omolog din Federație, nu e un om din guvernul turc. E un ziarist din Turcia, care poate e bolnav sau fără educație. Ar înseamna să mă lupt cu prea mulți oameni needucați.

sumudicareactie frfrasismturciaerman toroglumihai stoichitafrfrealitatea
eriksen1

Primele reacții după ce Eriksen s-a prăbușit pe teren: „Haide Chris, fii puternic!”

eriksen

EURO 2020 | VIDEO | Danemarca – Finlanda, întrerupt după ce un fotbalist a leșinat pe teren