FRF a scăpat ieftin după incidentele de la meciul cu Kosovo! Ce sancțiuni a dat UEFA

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat miercuri, 20 septembrie 2023, ora 17:38,
Copii
Copii

Comisia de Disciplină a judecat cazul deschis ca urmare a incidentelor de la meciul România – Kosovo 2-0, disputat pe 12 septembrie.

FRF va plăti o amendă de 52.000 de euro pentru incidentele de la meciul România – Kosovo! La meciul cu Andorra vor fi în tribune doar copii sub 14 ani

Partida a contat pentru preliminariile CE din 2024 și a fost întreruptă aproximativ 60 de minute din cauza unui banner afișat de ultrașii „Uniți Sub Tricolor”, pe care scria „Kosovo e Serbia”.

Forul continental a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

Capetele de acuzare au fost: afișarea și scandarea de mesaje politice, comportament rasist al suporterilor, aprinderea de torțe, aruncarea de obiecte pe teren și blocarea zonelor de acces public.

În urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori.

Vestea bună este FRF a decis să permită, potrivit regulamentelor UEFA, accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv.

De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane.

Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, a transmis forul condus de Răzvan Burleanu pe site-ul oficial.

frfkosovouefaandorra