FRF crede în calificare! Pariul lui Mihai Stoichiţă

Articol de Razvan Panaitescu - Publicat miercuri, 04 martie 2020, ora 10:31,
radoi-burleanu-nationala-u21
radoi-burleanu-nationala-u21

Mihai Stoichiţă este convins că tricolorii se pot întoarce din Islanda cu o victorie care să îi aducă la un pas de EURO 2020. Partida de la Reykjavik se va disputa pe 26 martie.

Şeful comisiei tehnice a FRF crede că Mirel Rădoi va debuta cu un succes pe banca primei reprezentative. Vremea care va fi la ora meciului în Islanda este cel mai mare motiv de îngrijorare pentru oficialii Federaţiei.

„Sunt aproape sigur că vom obține acestă calificare. Am așa un feeling. În general, eu cam știu dinainte ce se va întâmpla. În vară am spus că vom ajunge în semifinale la Euro și la Olimpiadă. Poate a fost o întâmplare că am zis treaba asta, dar nu cred ca este o întâmplare când cunoști oamenii, jucători.

Eu cântăresc ce poate să ia Rădoi la echipa națională. Nu prea am emoții cu Islanda. Cred că terenul va fi bun. Acum e zăpadă pe teren, e deplorabil, dar mai sunt 23 de zile. Eu nu cred că lor le convine să fie un teren impracticabil. Ei vor încerca să împingă jocul spre careul nostru. Sper doar să nu fie vânt. Ăsta este principalul pericol” – a declarat Stoichiţă.

Dacă vor trece de Islanda, tricolorii vor întâlni învingătoarea dintre Ungaria şi Bulgaria într-un meci decisiv pentru un loc la EURO 2020. Partida ar urma să se dispute pe 31 martie, tot în deplasare.

În cazul în care se va califica la Campionatul European, reprezentativa României va evolua în grupa C, alături de selecţionatele Olandei, Ucrainei şi Austriei.

islandaliga natiuniloreuro 2020romaniarădoi