FRF și LPF s-au înțeles în privința VAR-ului! Răzvan Burleanu:”Vom împărți în mod egal costurile necesare!”

Articol de Valentin Walter - Publicat joi, 18 martie 2021, ora 19:08,
Chelsea v Manchester United

Scandalul dintre FRF și LPF pe motivul implementării sistemului de arbitraj video în Liga 1 se pare că a ajuns la final.

Răzvan Burleanu, președintel Federației Române de Fotbal a susținut o conferință de presă după ședința Comitetului Executiv și a declarat că cele două foruri s-au înteles în privirea costurilor pregătirilor arbitrilor pentru VAR. Șeful de la „Casa Fotbalului” a precizat că cele 16 cluburi din Liga 1 nu vor contribui financiar pentru implementarea sistemului VAR.

”Am căzut de acord că nu e ilegal ca LPF să susțină financiar pregătirea arbitrilor pentru implementarea VAR. FRF și LPF vor împărți în mod egal costurile necesare pregătirii arbitrilor din fonduri proprii.

Costurile se ridică la 500.000 de euro în primul an. În anul doi, estimăm un cost de aproximativ 100.000 de euro, iar în al treilea, 150.000 de euro.

Se recunoaște autoritatea și rolul CCA în a asigura managementul implementării VAR și a garanta integritatea unei bune implementări a proiectului. O altă concluzie este nu se va apela la drepturile financiare ale cluburilor din Liga 1 și nici nu se vor percepe taxe suplimentare în primul an.

Dacă la finalul lunii aprilie LPF va identifica cei 250.000 de euro necesari pentru cofinanțare, pe care FRF îi are la dispoziție, vom semna acest contract și de acolo să curgă termenul de care avem nevoie până la primele meciuri cu VAR, a declarat Răzvan Burleanu.

Citește și EXCLUSIV | Acuzații dure la adresa președintelui FRF: „Răzvan Burleanu ne-a tras pe sfoară!”

 

 

sistem varrazvan burleanurealitateafrfLPFliga 1
Tennis: French Open

Dedicația specială făcută de campioana de la Roland Garros: „Libuse Safrankova”

profimedia-0615507503

EURO 2020 | Olanda și Ucraina, debut cu cinci goluri la turneul final! Cum arată clasamentul grupei C