Gândurile lui Nicolae Stanciu înaintea debutului preliminariilor CE 2024: „E obligatoriu să faci 6 puncte”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat marți, 21 martie 2023, ora 20:06,
Nicolae Stanciu
Nicolae Stanciu

Naționala de fotbal a României debutează în preliminariile CE 2024 pe 25 martie, în deplasare, cu Andorra.

E obligatoriu să faci 6 puncte din aceasta dublă”, spune Nicolae Stanciu

După 3 zile, jucătorii pregătiți de Edward Iordănescu primesc replica Belarusului, pe Arena Națională. Ambele meciuri încep la ora 21:45 a României, iar Nicolae Stanciu spune că este obligatoriu ca el și colegii lui să câștige 6p.

Clar este că suntem favoriți cu Andorra și orice alt rezultat în afara victoriei ar fi un eșec în meciul. Andorra e primul adversar, dar deja trebuie să te gândești că e obligatoriu să faci 6 puncte din aceasta dublă.

Dacă nu reușim să luăm 6 puncte din această dublă, nu știu cum reușim să ne calificăm”, a declarat Nicolae Stanciu, pentru as.ro.

Este o grupă din care putem și trebuie să ne calificăm”, este deviza lui Nicolae Stanciu

Nicolae Stanciu e optimist că România se va califica la competiția de anul viitor, organizată de Germania. „Este o nouă campanie, pornim destul de încrezători. Cu toții avem un scop, acela de a merge la EURO, iar eu sunt foarte optimist că vom reuși acest lucru. Am spus-o și nu m-am ferit niciodată.

Este o grupă destul de accesibilă, având în vedere că puteam să picăm cu echipe mult mai tari. Este o grupă din care putem și trebuie să ne calificăm, iar la finalul campaniei, în luna noiembrie, sper să sărbătorim calificarea împreună.

La anul se vor face 8 ani de la ultima calificare la EURO, îmi doresc și știu că toți băieții, tot grupul, ne dorim acest lucru, să ajungem la Campionatul European.

Cred că am ajuns cu toții la o maturitate fotbalistică mare și am reușit deja să formăm un grup unit, cu multă calitate, iar acum ne rămâne doar să arătăm asta pe teren”, a mai spus mijlocașul.

euro 2024nicolae stanciuCampionatul European 2024