Gareth Southgate, laude la adresa jucătorilor săi după Anglia – Senegal 3-0: „Calitatea echipei a făcut ca acest meci foarte greu să pară ușor!”

Articol de Mihai Dragomir - Publicat luni, 05 decembrie 2022, ora 08:13,
Gareth Southgate
Gareth Southgate

Anglia a învins Senegal cu 3-0 în optimile CM 2022 și s-a calificat astfel în sferturi, unde va da piept cu Franța, campioana Mondială de acum 4 ani.

Gareth Southgate, selecționerul britanicilor, a vorbit după victoria contra africanilor. Mai exact, Southgate și-a lăudat jucătorii pentru jocul prestat.

„Mentalitatea, atitudinea, ne-au ajutat să obținem o victorie clară!”

„Cel mai mult m-a impresionat precizia execuțiilor în fața porții, dar și modul în care echipa s-a desfășurat atât fără minge, cât și cu mingea.

În primele 25-30 de minute, nu prea am știut ce să facem cu mingea, Senegalul a avut multă energie, au făcut bine pressing, au stat bine pe teren. Cele mai bune șanse pentru noi au venit după ce am câștigat mingea de la adversar. Jude (n.r. – Bellingham) și Hendo (n.r. – Jordan Henderson) au fost remarcabili din acest punct de vedere.

Henderson este un lider adevărat, strânge echipa, este genial. Cred că evoluția lui a fost de cel mai înalt nivel. Orice atacant vrea să înscrie primul său gol la Cupa Mondială, iar pentru Kane se șterg toate semnele de întrebare. A găsit mai bine spațiile, a făcut legătura între compartimente. E un jucător important pentru noi.

Avem câțiva jucători foarte tineri, cărora le-am oferit oportunitatea să demonstreze și cred că au arătat că o merită. Bellingham și Bukayo (n.r. Saka), în special. Sunt pe un drum foarte bun și aceste meciuri reprezintă o experiență extraordinară pentru ei. Progresul pe care l-au făcut este fenomenal!

Calitatea echipei a făcut ca acest meci foarte greu să pară ușor. Mentalitatea, atitudinea, ne-au ajutat să obținem o victorie clară.

Franța este o echipă remarcabilă, cu un record fenomenal la Cupa Mondială și calitate individuală senzațională. Fără îndoială, trebuie să fim la cel mai înalt nivel posibil”, a declarat Gareth Southgate, citat de către cei de la BBC.

CM 2022gareth southgateanglia