Gary Neville, critici pentru organizatorii CM 2022: „Dacă fiul meu ar fi într-o asemenea situație aș lua-o razna”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat duminică, 25 septembrie 2022, ora 15:22,
Gary Neville
Gary Neville

Gary Neville, fostul fundaș al naționalei, era unul dintre susținătorii organizatorilor CM de fotbal, care va avea loc în Qatar, între 20 noiembrie și 18 decembrie.

Dacă fiul meu ar fi într-o asemenea situație aș lua-o razna”, a recunoscut Gary Neville

Până în urmă cu șase luni, Gary Neville, fostul fundaș care a jucat de 600 de ori pentru Manchester United și de 85 de ori pentru naționala Angliei, era unul dintre susținătorii Campionatului Mondial din Qatar.

El s-a dus la fața locului pentru a vedea cu ochii lui cât mde adevărate sunt informațiile conform cărora muncitorii au parte de condiții inumane. Iar ceea ce a văzut în Qatar l-a îngrozit.

Muncitorii stau în containere cu patru perdele și două dulapuri pe fiecare parte. Este un contrast între bogăția din această țară și condițiile de cazare pentru acești oameni, ținând cont de sacrifiile lor.

Este o nedreptate cum rar vezi. Este cu adevărat uluitor, iar acest loc nu seamănă deloc cu o casă”, spune Gary Neville, conform Daily Mail.

Mi se pare incredibil cum trăiesc acești oameni. Câștigă undeva peste 200 de dolari pe lună și rămân cu aproximativ 50 de dolari după ce trimit bani acasă. Dacă îți cumperi o porție de paste și o cafea sau o bere s-a dus salariul pe o săptămână.

Dacă fiul, fiica mea sau fratele meu ar fi prezenți într-o asemenea situație aș lua-o razna. Se văd atât de multe diferențe între oameni în această țară și nu e deloc normal, mai ales dacă ne gândim cât este de bogată.

Mi se pare greu de imaginat ce se întâmplă. Aveam mai multe așteptări de la oameni. Știu că sunt mulți morți în urma condițiilor, dar nu putem afla cu exactite câți”, a mai spus fostul jucător.

CM debutează pe 20 noiembrie, cu meciul dintre Qatar și Ecuador, din Grupa A. Anglia este în Grupa B, alături de Iran, Statele Unite și Țara Galilor.

campionatul mondial 2022qatar 2022gary neville