Gest onorabil făcut în memoria lui Marian Cozma: ”Familia ne-a mulțumit printr-o scrisoare emoționantă”

Articol de Ciprian Chirilă - Publicat joi, 10 iunie 2021, ora 22:28,
marian cozma
marian cozma

Marea rivală a lui Veszprem, Pick Szeged, a făcut un gest absolut impresionant în memoria handbalistuui român.

Noua campioană a Ungariei a anunțat, pe contul oficial, că sectorul dedicat oaspeților al noii arene din localitate va vs purta numele regretatului sportiv, chiar dacă Marian Cozma a jucat trei sezoane Veszprem, rivala tradițională a lui Pick Szeged.

”Fondatorii clubului, Dr. Mihaly Berczi și Marton Ludányi, dar și Marian Cozma vor fi alături de noi în noua noastră casă. Viitoarea noastră arenă, noua noastră casă, este în curs de construire. Ca în orice familie, este deosebit de important ca familia handbalului să ne hrănească tradițiile și să ne cânte eroii.

În 2019, cu ajutorul puternic al lui Ferenc Ilyés, clubul nostru a contactat familia lui Marian Cozma, jucător care a murit tragic. L-am informat pe tatăl Petre Cozma, că am vrea să numim sectorul oaspeților după numele copilului său, Marian Cozma. Familia Cozma ne-a mulțumit printr-o scrisoare emoționantă că nu l-am uitat pe copil. Astfel, fanii oaspeți vor putea să susțină întotdeauna din sectorul Marian Cozma echipele favorite”, a anunțat clubul din Szeged pe site-ul oficial.

Sursa foto: pickhandball.hu

Marian Cozma și-a găsit sfârșitul la doar 26 de ani, pe 8 februarie 2009, după ce a fost înjunghiat mortal în inimă, în timp ce sărbătoarea nașterea copilului unuia dintre colegii săi de la Veszprem.

CITEȘTE ȘI –>> Doliu la Dinamo: “Suntem cutremurați și găsim cu greu cuvinte”

Pick Szegedgestrealitateaveszpremmarian cozma