Ghana învinge Coreea de Sud după un meci cu cinci goluri! Selecționerul asiaticilor a fost eliminat

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat luni, 28 noiembrie 2022, ora 17:20,
Coreea de Sud – Ghana 2-3
Coreea de Sud – Ghana 2-3

Naționala de fotbal a Ghanei a obținut primul ei succes la CM din Qatar, după ce a învins Coreea de Sud cu 3-2 în Grupa H.

Coreea de Sud a marcat de două ori în 4 minute, dar Ghana a dat lovitura de grație în minutul 69

Sud-coreenii au dominat prima repriză, și-au creat ocazii periculoase, dar nu au fost în stare să înscrie. Pe fondul dominării echipei pregătită de portughezul Paulo Bento, Ghana a marcat de două ori, mai întâi prin Salisu (24), iar ulterior prin Kudus (34).

Repriza a doua a urmat același scenariu, dar de această dată jucătorii din Coreea de Sud au fost mai atenți la finalizare, reușind să egaleze într-un interval de patru minute, grație dublei lui Jo Gue-sung (58, 61), de fiecare dată cu capul.

Însă Ghana a dat lovitura de grație prin același Kudus (69), al capătul unei faze prelungite de atac.

Arbitrul de centru Anthony Taylor a prelungit partea a doua cu 10 minute, iar după ultimul fluier i-a acordat cartonaș roșu lui Paulo Bento, care a protestat vizavi de faptul că englezul nu a permis echipei lui să execute un corner.

Ca urmare, selecționerul portughez nu va asista de pe bancă la ultimul meci al echipei lui din faza grupelor, Coreea de Sud – Portugalia, care va avea loc pe 2 decembrie, de la ora 17:00.

Tot azi, de la ora 21:00, are loc partida Portugalia – Uruguay. În cazul unei victorii, Portugalia va acumula 6 puncte și se va califica, matematic, în optimi, deoarece nu mai poate fi ajunsă de Uruguay și Coreea de Sud.

Coreea de Sud – Ghana 2-3 (0-2); Grupa H

Education City Stadium (Al Rayyan). Spectatori: 43.983

Marcatori: J. Gue-sung (58, 61) / Salisu (24), Kudus (34, 69).

Coreea de Sud: Kim Seung Gyu – Kim Moon-hwan, Min-jae Kim (90+2 – Kyung-won Kwon), Kim Young-gwon, Jin-su Kim – Jung Woo-young (79 – Ui-jo Hwang), Hwang In-beom – Kwon Chang-Hoon (57 – Lee Kang-in), Woo-yeong Jeong (46 – Na Sangho), Son Heung-min – Jo Gue-sung. Selecționer: Paulo Bento (Portugalia)

Ghana: Zigi – Lamptey (78 – Odoi), Amartey, Salisu, Mensah (88 – Baba) – Partey, Samed – Kudus (83 – Djiku), A. Ayew (78 – Sulemana), J. Ayew (78 – Kyereh) – Williams. Selecționer: Otto Addo.

Au arbitrat: Anthony Taylor – Gary Beswick, Adam Nunn (toți din Anglia); arbitru de rezervă: Kevin Ortega (Peru)

Cartonașe galbene: J. Woo-young (27), K. Young-gwon (77) / Amartey (21), Lamptey (73).

Cartonaș roșu: Paulo Bento (90+11).

coreea de sudghanacampionatul mondial 2022