Gheorghe Hagi, despre programul aglomerat din finalul anului: „Jucăm și noi ca la Campionatul Mondial”

Articol de Gigi Grigorescu - Publicat sâmbătă, 03 decembrie 2022, ora 15:33,
Gheorghe Hagi
Gheorghe Hagi

Liderul Superligii, Farul Constanța, joacă în Etapa a 19-a duminică, pe teren propriu, de la ora 13:15, cu FC Botoșani.

Jucăm și noi ca la Campionatul Mondial, o dată la 3 zile”, a spus Gheorghe Hagi

Avansul din fruntea clasamentului al echipei manageriată de Gheorghe Hagi a scăzut, acum fiind de doar 4 puncte, în condițiile în care ocupanta locului 2, CFR Cluj, are un meci mai puțin, restanța din deplasare cu FCSB, programată pe 15 decembrie.

Mulțumirea lui Hagi este că nu are probleme de efectiv. „În 12 zile avem 4 meciuri, dar o să luăm fiecare meci în parte și vom încerca să câștigăm, ca și până acum.

Nu avem probleme de efectiv, Nedelcu a revenit, dar nu e apt pentru acest joc. Trebuie să fim atenți la tot ce facem în teren, adversarul este foarte bun pe atac rapid.

Jucăm acasă și trebuie să încercăm să câștigăm meciul. Suntem pe locul 1 pentru că am făcut foarte bine, excelent. Ne interesează să creăm o echipă de învingători.

Suntem la început de drum. În 6 zile avem 3 meciuri, o programare foarte bună. Trebuie să ne adaptăm. Jucăm și noi ca la Campionatul Mondial”, a spus Hagi la conferința de presă de dinaintea meciului, conform site-ului oficial al Farului.

Gheorghe Hagi a argumentat de ce Anglia are șanse mari să devină campioană mondială

Fostul mare fotbalist a făcut și o analiză a ceea ce s-a întâmplat în faza grupelor la CM din Qatar. „Nu mai sunt diferențe așa de mari între echipe. Toți au învățat să joace tactic. Cu toții știu tactică, în orice colț din lume. Și soră-mea știe tactică. A învățat la cât se vorbește de fotbal și de tactică. Toată lumea știe de fotbal, acum, înțelege asta.

Aici, fotbalul s-a schimbat, la ritmul jocului, care e destul de ridicat, și la rezistență. Calitatea jucătorului va face diferența.

Anglia este favorita mea, pentru că are fotbaliști care sunt foarte obișnuiți să joace în această perioadă de iarnă. Până acum, ei ereau oboșiți când ajungeau la turnee finale, acum zici că a fost făcut turneul pentru ei, să câștige și ei, că n-au mai câștigat de mult.

Se întâmplă și astfel de evenimente, cum a fost eliminarea Germaniei. Sunt tranziții, sunt echipe care pot să iasă. Aici nu vorbim de calificări, de grupe, vorbim de turnee finale, cei care am fost la turnee finale știm cu ce se mănâncă.

Toate echipele sunt foarte bune. O dată poți să te duci sus, o dată poți să pierzi la limită. Când mergi la turneul final, toate echipele sunt foarte bune”, a încheiat Hagi.

gheorghe hagisuperliga