Gianina Beleagă și-a anunțat revenirea în actvitate: ”Mă voi duce la Snagov!”

Articol de Mihai Popescu - Publicat duminică, 28 mai 2023, ora 12:42,
Gianina Beleagă a câștigat, la seniori, două titluri mondiale, o medalie de argint și una de bronz, ultimele două fiind la Campionatele Europene
Gianina Beleagă a câștigat, la seniori, două titluri mondiale, o medalie de argint și una de bronz, ultimele două fiind la Campionatele Europene

Marea campioană la canotaj Gianina Beleagă şi-a anunţat, duminică, la Prima Sport, revenirea în activitate. Ea s-a retras din activitate anul trecut.

„Ştie federaţia, mă voi duce la Snagov, mai întâi la simplu, apoi la dublu. Veţi mai auzi de cuplul Ionela (n.r. – Cozmiuc)- Gianina”, a spus Gianina, la Prima Sport.

Elisabeta Lipă îl atacă pe Eduard Novak din cauza bugetului: „O să îi zdruncin puţin fotoliul”

Președintele FR de Canotaj, Elisabeta Lipă, este nemulțumită de bugetul primit de la Miniterul Sportului pentru anul 2023.

Elisabeta Lipă îi va zdruncina fotoliul lui Eduard Novak, atunci când va fi cazul
Rezultatele canotorilor români în 2022 au fost de excepție. În august, delegația țării noastre a cucerit 8 medalii la CE de la Munchen, în Germania. Dintre cele 11 echipaje, opt au urcat pe podium cucerind 5 medalii de aur și 3 de bronz.

După o lună, canotorii s-au întors de la CM de la Racice (Cehia) cu 4 titluri. Au urcat pe cea mai înaltă treaptă Ionela Cozmiuc la simplu vâsle categoria ușoară, Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan la dublu rame, Simona Radiș și Ancuța Botnar la dublu vâsle și echipajul feminin de 8+1.

Cu toate acestea, federația a primit un buget de 14 milioane de lei, cu 500.000 lei mai mic decât în 2022. Elisabeta Lipă susține că suma nu este nici măcar jumătate din cea solicitată.

”Bugetul nu e de aur, dar îl putem face de aur pe parcursul anului. Trebuie să caut soluţii, dar asta nu înseamnă că domnul ministru a scăpat şi stă liniştit pe fotoliu. O să am grijă să-i zdruncin puţin fotoliul atunci când va fi cazul”, a spus Elisabeta Lipă, potrivit Orange Sport.

În ceea ce-l privește, ministrul Sportului, Eduard Novak, susține că bugetul federațiilor este dublat de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

 

canotajGianina Beleagă